• Archenemy
    #39
    Nem, nem olvastam, ezt a jelen beszélgetést viszont olvasom, és ebből az jön le, hogy a RD-t támadók elég gyerekesen és ostobán viselkednek.

    Figy, van egy állítás:
    "az állítólagos holdkőzetek összetétele pont ugyanolyan, mint a földi kőzeteké"

    Ugye mit lehet csinálni?

    1. Lehet cáfolni. Pl. belinkelni egy cikket, ahol kifejtik, hogy nagyon különbözik az összetétel, tehát egyszerűen az állítás nem igaz. Esetleg lehet az állítás hitelességét kétségbevonni, pl. a Blikk magazin UFO mellékletében írták.

    2. Lehet megmagyarázni. Pl. mittudomén, rámutatni, hogy a vizsgált paraméterek annyira egyformák minden kőnél a világon, hogy ebből nem lehet levonni azt a következtetést, amit az eredeti állítás sugall, tehát hogy a kövek a földről származnak.

    3. Lehet ignorálni. Lepontozni, csendben maradni, stb.

    Ezek mind nagyon jó megoldások. Mi a rossz megoldás?

    1. Személyeskedés: "Dehát te hülye vagy, nem értesz hozzá, menj innen, troll vagy"
    2. Gúnyolódás: "Persze igazad van, a Hold sajtból van és nem létezik."
    3. Témához nem tartozó dolgok felemlegetése a személy hitelességének rombolása végett: "Látnád mit művelt egy másik topikban, elakadásjelzői vannak, stb"

    Ezek meg mind ostoba, témához nem tartozó dolgok, amik egyáltalán nem szólnak a kövek összetételéről, illetve arról, hogy akkor most onnan származnak-e a kövek vagy sem.

    Namost a helyzet pikánssága, hogy a RD-t támadó emberek azok, akik a saját tudományos felsőbbrendűségükről meg vannak győződve és lesajnálják RD-t, közben most egy épkézláb érvet még nem láttam tőlük. Én szinte semmiben nem értek egyet RD-vel, de ez a majomcsorda-huhogás, amit ti vita címen műveltek, eléggé taszító.