• kvp
    #5
    A qualcom chipek mindent tartalmaznak ami a gepbe kell (lasd: SOC), csak a ram, a flash tarolo, a gsm baseband es a kamerak es a hasonlo periferiak vannak kivul. Meg a kamerak es az lcd panel interface aramkore is a chipen belul van. Gyakorlatilag a driver tamogatas azt jelenti, hogy a videokartyatol, az usb busz kezelesen es az image capture-on at a hang felvetel/lejatszasig mindent a gyarto ceg driver-e vegez, ideertve a magasabb szintu gsm-es funkciokat is. Ez azert jo, mert a qualcomm chipre epito cegeknek mar nem kell driver-t irniuk szinte semmihez. (idealis esetben meg az aksi toltes vezerleset is elvegzi a chip)

    Egyebkent a tamogatas azt jelenti, hogy a windows es ket linux (android, firefox) tamogatasa lesz gyarilag megoldott, a firefox os kod alapjan meg a debian es az erre epulo ubuntu tamogatasa lesz meg megoldva kozossegi alapon. Ennel tobbet egy atlag pc sem tud.

    A gyengebb gepekre meg azert koncentralnak, mert igy elsore nem kell a samsunggal versenyezniuk es raadasul nagyobb kihozatalt lehet elerni ha alacsonyabbra teszik a lecet. Tehat sok 64 bites arm chipet gyartanak olcson.