• ZsL
    #218
    Túlságosan zordon mord itt a stílus, fiúk!
    A változatosság és Wmiki, valamint Richard Donkies kedvéért "tudományos alapokon" fogom bizonyítani, hogy ez az Univerzum igenis Teremtés terméke!
    Mégpedig nem is akármilyen termék, hanem egy számítógépben futó modell, természetesen a Teremtő gépében, és még az sem lehetetlen, hogy csak az egyik modell a sok közül, talán nem is a legsikeresebb.
    A tudományos alapossággal megfigyelt tények, amelyek a világunk teremtett mivoltára utalnak, az alábbiak:

    1. Bármilyen gyors is a Teremtő gépe, határa van a műveleti sebességének, és ez meghatározza az univerzumunkban zajló események maximális tempóját! Erre utal a fénysebesség, mint átléphetetlen korlát.
    2. Ha a semmiből keletkezés indeterminisztikus mivolta lett volna az igazi kezdet, akkor eleinte semmilyen törvényszerűség nem szabályozta volna, hogy miféle energiák és elemi részecskék alakuljanak ki, ezért sokkal változatosabb lenne a részecskefizika világa, annyira, hogy a témával mindenáron foglalkozni akaró fizikusok egytől egyig elmegyógyintézetre szorulnának a heveny agyficam miatt. Ehhez képest mindössze néhány alapvető részecskére lehet visszavezetni az összes folyamatot. Ilyen kevés típusú, fajtájú, féleségű, megjelenésű (a legmegfelelőbb kifejezés aláhúzható) részecskét csak egy ügyetlen teremtőcske kreálhatott, mert egy mai átlagos informatikus is képes lenne sokkal összetettebb kezdeti feltételekkel indított Életjáték-programot kreálni.
    3. Az Univerzumunkban uralkodó erőhatások száma mindössze 4 (esetleg 5, de ez még csak lanyha hipotézis), ami szintén rendkívül kevés, a spontán önmagától keletkezés nyilván sokkal többfélét hozhatott volna létre!
    4. Az azonos típusú részecskék teljesen egyformák, abszolút megkülönböztethetetlenek egymástól, mintha csak sorozatban gyártották, klónozták vagy 3D-s fénymásolóban sokszorosították volna azokat. Ez is arra utal, hogy nagyon primitív ez a modell, vagyis csak mesterséges lehet.

    Tartok tőle, hogy a Teremtő épp szabadságra ment, vagy Facebookozni, amikor egyik nagyon kezdő inasa suttyomban összedobott valamit a gépén, ami előbb-utóbb kiderül, aztán szépen ki leszünk törölve az extrém exobolygóinkkal és a szétröppenő galaxishalmazainkkal együtt. Hacsak ez a tágulásnak látszó jelenség, meg a furcsa pályára terelődött bolygók esete már nem maga a törlődés kezdete!