PCI-E hangkártya vétel. Melyik kártyát vegyem meg?
-
TYÜTYI2006 #1 Jövőre talán ddr3-mas PC-t tervezek, abban már nem biztos hogy lesz PCI port, pl. ASUS z87 Deluxe Dual. Ráadásul a mostani kártyámat már apu használja, az eddigi alaplapommal, MSI P35 Neo2 fir. Az egy Creative sound blaster xfi extreme gamer PCI-s kártya, még 2008-as vétel, akkor 23000 ft körül volt. Hogy legyen hangom végre, az Asus P5Q jelenlegi lapomon, ahhoz hangkártyát tervezek venni. De a ddr3-ra gondolva már PCI-e-set. A lényeg hogy alaplapinál jobb legyen hangzásra, az se baj ha gamer, előlapit rá lehessen kötni, továbbá 7.1-et is tudjon, ha már az alaplapi tud. Digitális kimenet se tragédia akár, ki tudja mikor lesz hozzá eszközöm.
Tegnap ezt találtam az Apródon
Nem tudom, hogy ez ennyit megér e, jó lenne e, mert a creatívok driverét frissítését eléggé leszólják árukeresőn. Frissítést már én is megtapasztaltam. OEM-es doboz nélküli, az eladó úgy tudja kb 2 éves lehet, 15-20 ezer körül volt az új ára, telepítőlemeze megvan. Ezen kívűl vannak új creatívok is, ezeket a hozzászólások miatt, annyira még nem válogattam át, hogy melyik tetszene, persze creatíve sincs kizárva.
Asrock Game Blaster: ezt még nyáron fedeztem fel, mikor még az lga 2011 tetszett, és ezt adták az X79 Extreme9 mellé. mert azon nincs integrált. 4 magos procival, 7.1-es, előlapi hang csatlakoztatható, sőt meg lan is van. De mára már az lga2011 a 3-adik helyre csúszott. A második helyezett lga 1155 is támogatja. De sajnos az első helyezett 1150 még nem, persze gondolom ez csak idő kérdése. Pedig egyenlőre az Asrock alaplap a második helyezett, a 3-adik, 4-edik helyen lenne az MSI, Gigabyte, de ezt nem döntöttem még el. Legesélyesebb az Asus lap, ehhez pedig Asus kártya illene leginkább.
Asus hangkártyák: túl drágát mivel nem akarok, így 3-at néztem ki.
ASUS XONAR-DX
Ez nem is a legolcsóbb jókat írnak róla, és még nem kell tápra kötni.
ASUS Xonar Phoebus
ASUS Xonar Phoebus Solo
Ezt már tápra kell kötni, érdekelne kb mennyi a fogyasztása, azt próbálom keresgélni. A tápra kötése egyenlőre, a GT440 mellett megoldható most még.
A tápom Nitrox 80+-os 600 w-os, IT-7600SG. 2 db 6 pines csatlakozás van is rajta videókártyának, dobozába meg a 2 kábel. De csúcskártyát majd nem akarok, csak pcie 3.0-ás gtx kártyát, 660, 760, illetve jövőre 860-tól. Erre el is fogyna a 2 port, tehát jövőre az új géphez új táp is kellene akkor, ez meg apuhoz menne. A táp már pont 6 éves kb, November óta.
Melyik hangkártyát lenne érdemes megvenni? Esetleg van más ötlet is?