• matatom
    #4
    Miért is lehet könnyebben kártyát lopni és azzal fizetni? Ugyanúgy kell hozzáférnie az elkövetönek a Coinhoz, mint a hagyományos kártyához... Biztonsági szempontból semmit sem változott a helyzet, a kártyát meg kell elöbb szerezni. PIN-re pedig ugyanúgy szükség van, de az aláírást is ugyanúgy kell hamisítani, mint eddig.

    Ha a Coin is úgy gondolkodik mint én, akkor a Bluetooth funkció fizikailag egyáltalán nincs összekötve a kártya funkcióval, az csak a kártya elhagyásának lehetöségét zárja ki, azaz csak azt jelzi, hogy itt vagyok még a közelben, ennyi. Ergo ez nem felület az adatlopáshoz.

    A fotós dolog nyilván nem annyiból áll bankkártya esetén, mint ami itt a cikkböl lejön. Fényképböl ugyanis nem tudsz PIN-kódot varázsolni. Hitelkártyánál meg eddig is elég volt egy-egy kép a kártya két oldaláról, hogy az így megszerzett kártyaszámmal és CVC-vel online vásárolj. Bár ehhez elég a ceruza és a papír is.

    Aki meg az NFC-töl fosik, az jó ha tudja, hogy kapható olyan táska, pénztárca ami árnyékolja az útlevélben, bankkátyában stb. lévö RFID chippeket (pl. Pacsafe termékek). A telefonon meg nem kell kötelezö a paranoiásoknak bekapcsolniuk az NFC-t, csak amikor használni akarják.

    Ha ennyire be vannak ez emberek tojva a modern dolgoktól, akkor maradjanak a "hamisíthatatlan, ellophatatlan, atombiztos" készpénznél. A kapitalista és bankalapú rendszer összeomlását kívánóknak pedig ajánlom figyelmébe az északkoriai, Kim Dzsongun féle tökéletes kommunista rendszert. Ott még a papírpénzzel sem kell sokat törödni.

    Mint eddig is, ezeknél a technológiáknál is a legnagyobb tétel a személyes felelösség. Aki hanyagul kezeli a pénzét, ész nélkül vásárol hitelre, elhagyja a bank- vagy hitelkátyáját, elveszti a pénztárcáját, farzsebben tárolja a húszezreseket stb., az az új technológiákkal is meg fogja szívni. Viszont aki odafigyel és gondolkodik az rengeteg idöt, fáradtságot és kényelmet spórolhat meg velük magának.