Oliver Stone - Amerika Elhallgatott Történelme
  • TomDantes
    #96
    Megnéztem belőle egy részt. Ami legutóbb volt a TV-ben. Hát akár a szovjetek is csinálhatták volna mint propaganda filmet...
    Csak apróságokat ragadok ki:
    -1956-os magyarországi felkelés , nem ám forradalom és szabadságharc, jó hogy nem ellenforradalom,na mindegy ne a szavakon lovagoljunk, szóval Hrucsov rákényszerült hogy leverje, és sokan meghaltak, de az amerikaiak miatt többen haltak meg máshol.
    Csak annyi a gond, hogy rékényszerült, hogy leverje? szegény Hrucsov, megesik rajta a szívem.
    Ja, és azt is ki kellet emelni ,hogy 56-ban ÁVH-sokat lincsel meg a tömeg? Az átlag amerikai akiknek ez készült, nem tudja mi az a ÁVH, csak azt hallja, hm, a magyarok 56-ban valakiket meglincseltek, és Hrucsov rálényszerült hogy leverje őket= a magyarok voltak a rossz fiúk.

    Hát köszönjük szépen. Persze ezt így nem mondja ki, de az átlag amerikai ezt gondolja ha megnézi.

    Ja, Ho shi Minh nem kommunista meg Castro sem, csak rájuk fogták, és a SZU nem is támogatta annyira Vietnámot...ja a SZU annnyira nem, de Kína? Ja erről megfeledkeztünk Mr. Stone?

    Hrucsov pedig békét akart,csak a csúnya Ike belehajszolta egy fegyverkezésbe. Aha. 56-ban is tök békés volt Hrucsov. Aha, a béke jegyében telt el a berlni fal megépítése meg a kubai rakétaválság, ahol szegény megvádolt amúgy csak egyszerű forradalmár Castro atom bevetésért könyörgött a békés Hruscsovnak.

    aztakurva.

    Remek propaganda film, mert nem állít be egyértelműen dolgokat csak utal rá.
    A tények nagy része igaz, csak adolgok felét elhallgatja a másik felét kiszínezi. Ez a jó, mert a hazugságokra épülő propaganda filmet csak a leghülyébbek hiszik el. Vagy ők se.

    Az külön poén, hogy látom itt kiknek tetszik ez a műsor. Tetszik mert Amerika ellenes. Ezért tetszik nektek?
    Egy olyan műsor, ami szerint 56-ot vérbe fojtó Hruscsov békés volt, és csak rá kényszerült a magyarok megölésére? Érdekes. Azért a fene nagy amerika elleneségben nem kéne egy kommunizmust pártoló műsort jónak tartani.