hellcyone#45
Szerintem elég sok kivetni valót hagy maga után ez az egész panasz "áradat" minden telefon modellnél. Fél éve vagyok HTC One tulajdonos és úgymond van tapasztalatom a készülékkel, nem csak fórumon olvasott dolgokról tudok, de ezeknek a panaszoknak a fele sem helytálló. Az akku üzemidő rövid.. igen van akinek rövid van akinek elegendő, van aki fel tudja fogni hogy egy liter benzinnel nem tudja körbeutazni a világot és be tudja osztani hogy mire is elegendő neki. Természetessen ha minden extrázást bekapcsolunk rajta akkor le tudja fogyasztani az aksit rövid idő alatt, én az enyémet Power saver funkcióval, napi max 30perc beszélgetéssel,pár SMS-el, kis blinkfeed böngészéssel, “állandó” FB szinkronizálással, két gmail fiókkal, két időjárást előrejelző programmal, dropbox, -gdrive,-gcontacts és gkeep szinkronizációk mellett átlagossan 2-3 napig tudom használni töltés nélkül, masszív 3órás tower defense-es játékkal viszont lenullázható az aksija. A "a sziszegő, sípoló hangok" azt nem tudom h milyen módon sikerült elérni, de nekem eddig nem “sziszegett” a készülék, én elégedett vagyok a hangzással, sőt a gyári vele kapott "nem" Beats Audio fülessel is amely meglepően kiadja a mély,-mélyközép,-közép illetve magas hangokat is szépen, komolyabb torzítások nélkül(természetesen nem olyan mint egy hangstúdió hangzás, de szégyent sem tud hozni a telefonra, sőt!). A kamerával vegyessek a tapasztalataim, van neki erős oldala és gyenge is, de ha valaki nem sajnál ennyit kiadni egy ilyen telefonért az nem fog sajnálni egy profi fényképezőgépre sem és azzal fényképezhet a tudásának megfelelően. A blinkfeed, hát az is vicces, mert már a “gyári” software(4.1) is megengedte hogy a kezdőképernyőnek egy másik kijelző felület legyen választható, de nem lehetett kikapcsolni a blinkfeed-et. A legutolsó hivatalos frissítéssel (4.3) viszont már a blinkfeed funkciót is ki lehet kapcsolni. Ezekből lehet úgy jön ki hogy nekem minden tetszik a HTC One-on, fogalmazzunk úgy hogy elégedett vagyok vele, de vannak hibái, illetve ami problémás a nagyobb telefonoknál, hogy egy kézzel kényelmetlen, illetve nem lehet használni őket. A ki-be záró gomb a tetején kényelmetlen helyen van, illetve a “zero gap” összeszerelés sem mindenhol az mint aminek mondva vagyon(az én példányom esetében). A hangszórok felett/alatt észre lehet venni egy kicsike elállást az alu fedőlap és a műanyag között, de ettől eltekintve egy csinos erős telefont hoztak össze a HTC-nél. Szóval a cikkben szereplő panaszok(HTC One-nal kapcs.), meg maga az egész cikk értelmetlen, “marketinges/újságírói” fogás az egész.
U.I.: A rendszer stabilitásról meg annyit hogy a megvásárlás és az első hivatalos frissítés (4.1->4.2) közötti idő alatt nem történt rendszer újraindítás, ami kb 2,5-3 hónapot aktív használatot jelent(10GB programmal fűszerezve amit nem csak a Play Store-ból telepítettem).