• CairoJack
    #9
    Ahogy én látom, semmi értelme sem lenne az ARM-re való váltásnak. Ha rosszul tudom javítsatok ki, de jelenleg a csúcs ARM, az S800-as Snapdragon kb. ugyan olyan teljesítményt nyújt, mint egy Atom proci (az atom a tesztek 90%ában picit erősebb, a maradékban a S800 erősebb egy leheletnyit), kb ugyan annyit fogyaszt (egy picit itt is az atom a jobb, de marginális a differencia), és kb ugyan annyiba kerül a legyártása.
    Akkor mi értelme lenn a váltásnak?

    Igazából eddig az volt, hogy az X86-osokat állandóan felfelé tápolták az ultra mobil szegmenst meg évekig csak altatta az Intel.
    Arra jó volt az AMR, hogy betöltse ezt a lukat, de ahogy fejlődik a gyártástechnilógia 1-2 év és passzívan hűthető core procikat is lehet gyártani. Semmi értelmét nem látom az ARM-re való váltásnak, cserébe az egész ökoszisztémát bukná az MS.

    Most jól értem a logikát? Van egy piac, ahol világlsők, 90%-os dominanciával, és fel akarják adni egy olyan piacért, ahol az elmúlt 2-3 évben labdába sem rúgtak? Pont az ARM-es RT történelmi léptékkel is gigantikus bukása a legjobb bizonyíték, hogy legacy nélkül a Windows nem is windows igazán.