• CairoJack
    #11
    Caro:

    Tökéletesen igazad van, de pont most néztem meg, hogy az új Atom Z3770-es processzor 3-szor akkora teljesítményű, mint a 6 évvel ezelőtti laptopom (+ egy dedikált VGA), ami akkor egy csúcs közeli laptop volt.
    És én ezzel a laptoppal elég jó kis játékokkal játszottam.

    Ez már az a szint, amim minden létező program kényelmesen elfut, leszámítva az extrém dolgokat, mint pl a mai játékokat, vagy számítás intenzív progikat, mint pl a videóvágás, renderelés. De ezeket nem épp tableten vagy telefonon kell futtatni.
    Szóval szerintem a mostani Atom generáció már full tablet érett, és full windows érett, nem kell attól tartani, hogy aránytalanul gyengébbek.
    Persze 4-8 watton nem lehet hozni azt a teljesítményt, amit hoznak a 60-100 watt TDP-s modern procik, de azért az akkor is brutál, hogy sokszor erősebbek, mint 5-6 évvel ezelőtt egy 70 wattos proci.

    Szóval szerintem ahelyett, hogy az asztali ökoszisztémát próbálnák meg átültetni ARM-re, a pont hogy az X86-ot kell átvinni tabletbe, és erre már adott a lehetőség. Csak egy normálisan kezelhető Windows kéne, és felpörögnének az eladások. De amíg a Windows akkora hulladék, mint a W8, addig minden fronton marad a bukó...