• Fefy
    "4-6 ezer Ft-ért is lehet butatelefont kapni"
    Szerintem cateran pont erről beszélt a #7-es hozzászólásában.
    Gyakorlatilag 3 opció van telefon vásárlása esetén: butatelefon gombokkal/gombok nélkül, okostelefon gombok nélkül, szécsúsztatható okostelefon qwerty/qwertz gombokkal. Olyan opció nincs, hogy okostelefon gombokkal. Vannak kezdemények (Nokia Asha 300, viszont ha a tapija bedöglik, vagy a gombok meghalnak, akkor vége a telefonnak, mert használhatatlan, mivel a gombok, illetve a tapi is csak bizonyos feladatokra használható), de nincsenek a közép/felső kategóriában értékelhető telefonok.

A kijelző méret pedig megint egy olyan dolog, hogy ha felső kategóriát akar az ember, akkor gyakorlatilag 4,7 kijelző alatt nem lehet kapni semmit. Nekem pl a Defy+ 3,7-es kijelzője és emiatt a telefon mérete pont optimális (nem akarok egy tepsit emelgetni a fülemhez). Hardveresen kellene pl egy Galaxy S3/S4 szintjére hozni és számomra (meg szerintem még sokak számára) meglenne a tökéletes telefon. Viszont ez a piaci szegmens úgy látom, hogy soha nem lesz betömve, mert az eladásokban az 5/6 collos telók mennek és így ezt kell gyártani, mert ez "kell" a népnek (az senkit ne érdekeljen, hogy nincs más lehetőség). Régebben legalább volt lehetőség a kijelző méret/tudás/minőség és még másik ezer paraméter közül választani és lehetett megfelelő telókat találni. Most meg megy a "nyomjunk le mindent a vásárlók torkán" üzletpolitika.