Egy erdekes konzol
 • Tinman #25
  PS3 és XBOX360 eddig azért nem voltak PC-k, mert nem x86 alapon mentek, saját speciális CPU+GPU comboval voltak szerelve és saját op. rendszerrel bírtak.

  Ezzel szemben a SteamBox teljesen x86 alapon nyugszik. A képek tanulsága szerint pontosan úgy néz ki, mint a DELL fekvő házai... még a VGA kártya fektetett megoldását is teljesen átvették.

  Mivel a SteamOS ingyenes lesz, ezért a méreten kívül nem nagyon marad más mozgatórugó egy egyszeri PC-snek, hogy lecserélje a Corei5/i7 gamer PC-jét erre... mert olcsón a SteamBox-ot nem lehet adni. Képtelenség.

  Nézz meg egy Intel NUC vagy egy Gigabyte Brix nettop/barebone PC-t. Gyík GPU-val is húzósak, ha normális proci van bennük.

  A másik, hogy a Win már ezer éve beállítható arra, hogy bekapcsoláskor (SSD-vel konzolokat megszégyenítő bootidő) automatikusan a kívánt program, esetünkben a Steam induljon. Persze Big Picture módban. Rádugva egy USB-s/wireless XBOX360 controllert meg nem mondod, hogy milyen gépen vagy éppen.

  Tehát kinek kell tulajdonképpen egy SteamBox PC?

  Annak, aki eddig konzol only volt és most talán majd elgondolkodik a PC gamingen.

  Egy konzolt az EXCLUSIVE címek adnak el! Kit érdekel a hardver, ha nincs rá vonzó szoftvertermék?

  Hány SteamBox exclusive lesz? Nulla.

  Miért? Mert egyrészt a Valve is elmondta, hogy ami megy PC-n az megy SteamBox-on és vica-versa, másrészt pedig ott lesz az ingyenes SteamOS, amit ha nagyon akarsz feltolsz egy partícióra és tolod ott az esetlegesen SteamOS only játékot.