• Sir Quno Jedi
    Végülis jelen esteben pl. egy jobbkézszabály is ezért van. Jön egy jobbkezes utca, ha nekimegyek a jobbról jövőnek, akkor ÉN vagyok a hibás. Kész. Neki volt előnye (bár elvileg neki is meg kellene győződnie, hogy az előnyét megadják-e, de ugye ez nyilván olykor lehetetlen). A robotnál sincs ez másképpen.

Sőt, ha egy mellékutcán haladok a megengedett sebességgel (ráadásul az út és látásviszonyoknak megfelően) és be nem átható módon (pl. egy másik autó/konténer) mögül elém ugrik egy ember bőven féktávon belül és elütöm, akkor sem én vagyok a hibás. Nem tehettem semmit. Nem rajtam múlott. Baleset volt, amit egyikünk sem tudott már elkerülni. Szomorú és szörnyű és minden, de ilyen esetek nap mint nap százával megtörténnek. A robotautónak lehet több érzékelője, gyorsabb reflexideje és több információból mazsolázhat, így AKÁR kijöhet egy ilyenből úgyis, hogy az áldozat is túléli, de van az a pont, amikortól már ő sem tehet semmit, mert a fizikát nem lehet meghágni. Egy másfél tonnás jármű féktávja, mondjuk 50km/h-ról ugyanis nem semmiség ám.