ProgServ#8
Macbook Pro-m van.
A válasz...sehogy.
De énis beszoptam...valami képre teljesen véletlenül önszántamon kívül (:D) kattintottam, és paff bejött a police.hu oldala.
Hogy menjek el az anyámba, fizessek 25 000Ft-ot..mertha kifizetem akkor a 8 évig tartó börtönt kiválthatom, és a benzinkúton tudok venni olyan kártyát amivel fizethetek. :D
Hát mondom ez gyanús...netezgetek a neten és ilyet a pofámba vágnak meghogy zárolták a gépem? Meg titkosították? Na mondom Maaaargit..ez érdekes mert jogosultságot a gép nem kért, van tűzfalam és vírusírtóm is.
Osz nézem a linket mégis miez a fos...ahha police.hu peeersze... csak így nézett ki,hogy police.hu.tökömbököm.baromság.akármi.com/faszagyerekvagyhabefizeted.html
Tehát az akármi,com a domain..én nem a police.hu ahonnét ez a szemét jön.
A szöveg is érdekes amit ír...mert nyomozás nélkl csak úgy paff jön a nínós bácsi és elvisz....ritkán szokott lenni, pláne indok nélkül. A szövegben az igeidőkkel és a ragozással sincs tisztában a kedves...feltehetően orosz szerző. Na meg a magyar jogreddel.
Sebaj..mit okozott ez a borzalmas zároló titkosító vírus. Hát előszöris nem zárolt és nem titkosított semmit.
Annyi történt, hogy a JS jólenne ha kihalna végre. Egy bug miatt berakta magát a kessssbe ez a fos, és akárhányszor elindítottam a böngészőt, ez jött be, sőt a böngészőt be se lehetett zárni, mert egy ablakot mindíg feldobott, hogy na mostfizess vagy jöna villogós maszkos bácsi.
Na mondom..velem nem baszol ki, kényszerített kilépés...és jé...kilépett.
Bementem a mappájába töröltem az előzményeket és a kesst.. újrindítottam a böngészőt, aztán a beállításokban töröltem az előzményeket... és paff minden működik mint rég..nem zárolt senki semmit, és a villigós bácsi se volt még itt.