• johnfly
    #70
    Attól, hogy nagyon sok társadalmi problémát saját maguknak köszönhetnek, attól még a tény tény marad, miszerint a fejlettként emlegetett országok gazdaságai kihasználják és kiszipolyozzák a fejlődő országok lakosságát. Papírforma szerint ez eredményezi azt, hogy fejlődnek, és évtizedről évtizedre egyre több anyagi javuk lesz az ezekben az országokban élőknek, viszont ez nem vigasztalja azokat, akik addig is nyomorúságos körülmények között élnek, HaH!(élnek) léteznek.

    Nem akarok itt Fair Trade aktivistának tűnni, mert tudom hogy a világ nem így működik, csak arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy SENKI ne ringassa magát abba az illúzióba, aki itt él egy fejlettnek mondható országban, hogy Ő az életformájával nem használ ki senkit. Csak például gondolok itt arra a kínai munkásra, aki a számítógépem billentyűzetét csipesszel pakolgatta, valószínűleg annyi pénzért, amennyiért a Magyar felkelni nem lenne hajlandó, csak hogy én pofátlanul olcsón juthassak hozzá a hipermarketban.

    Igen, minket is kihasználnak a nálunk fejlettebbek. Való igaz. Csak azt a szövegelést nem szeretem, amikor valaki "kiirtani a kizsákmányolókat" felkiáltással szítja az indulatokat, miközben fel sem fogja, hogy Ő hol szerepel ebben a gépezetben.