• Tinman #1
    1. Sztori: A "kedvenc" sztorim. Feltettem egy EREDETI szoftvert x ezer Ft-ért.

    Előtte megnéztem, én adtam a legolcsóbb áron.

    2 nappal később, rábukkantam egy hirdetőre a Vaterán, aki 500-800 Ft-ért adott több száz játékot köztük az enyémhez hasonlót is.

    Kiderült hamar, hogy ILLEGÁLIS másolatokról volt szó. A hozzászólásokban a lejátszási lehetőségek, chippeltetés, meg a jó ég tudja még milyen warez tevékenységek kitárgyalásáról volt szó.

    Jelentettem, mert ez minden csak tisztességes konkurencia.

    Mit reagált a Vatera? El lehet olvasni:

    "Köszönjük levelét!
    A nagyszámú téves bejelentés miatt megszüntettük a lehetőségét annak, hogy Felhasználóink Jogsértő termék indoklással, szabálytalan termékeket jelentsenek be.

    Az Általános Felhasználási Feltételek szerint továbbra sem megengedett a hamisítványok árusítása, azt azonban, hogy mi hamis és mi eredeti, üzemeltetőként nem áll módunkban eldönteni. Az eladásra bocsátott termékekért és azért, hogy azok a leírásnak és a szabályoknak megfelelnek-e, az eladók felelősek. A felhasználók által listázott termékek eredetiségéről dönteni, kizárólag a védjegy tulajdonosa jogosult, aki ha problémát talál, akkor azt hivatalosan, a márkavédelmi űrlap kitöltésével jelezheti, és kérheti a jogát sértő tartalom eltávolítását.

    A fentiek alapján az Ön által bejelentett aukciónál érdemben intézkedni nincs lehetőségünk."

    Gratulálok! Éljen a szoftverhamisítás! -.-

    2. Sztori:

    Feltettem pár képet egy termékről, de a Vatera nem engedélyezte a nagyobb felbontást, fogta és átméretezte. Műszaki alkatrészről lévén szó, a nagy felbontás fontos volt a vevőnek. Linkeltem neki a képet... kaptam is szépen a KITILTÁST pár napra, mert, hogy külső linkre mutat és az alapján a lehetséges vevő már felvehette volna velem a kapcsolatot.

    3. Sztori:

    Közeli ismerősöm vásárolt egy könyvet. Elolvasta, majd feltette a Vaterára. Drága könyvről lévén szó, féláron. Elvitték tőle. Nem sokkal később kórházba került pár hétre, mire kijött szerencsétlen az eladott könyv értékének többszörösét követelte már rajta a vatera. Egy SMS-t nem kapott, egy hívást nem kapott, levelet akkor kapott, amikor jogi úton történő behajtással fenyegették már.

    4. Sztori.

    Pár éve feltettem egy műszaki cikket. Leütötték. A vevővel felvettem a kapcsolatot, megbeszéltük a részleteket majd nem történt semmi. Elállt a vásárlástól úgy, hogy egy büdös szót nem szólt. Jelentettem... a Vatera anno azt javasolta, hogy értékeljem negatívra. Wow! Micsoda remek ötlet... így majd biztos jól megijed. Még csak kitiltást sem kapott!

    5. Sztori.

    A Vatera nem is annyira rég, önkényesen átnevezte a felhasználók belépési nevét "_a" karaktereket hozzá adva. Lehetőséged volt egy kis ideig megváltoztatni, de ha éppen nem a Vaterával keltél és feküdtél akkor maradtál Józsi_a. Szánalmas.

    6. Sztori.

    Cégem ritkán használta a Vaterát. Fél évente 1x. Mikor kellett volna, akkor szembesültünk vele, hogy a név változást ránk erőltette a Vatera, holott olyan egyedi cégnévvel bírunk (kitalált, nem létező szó), hogy annak megváltoztatása vegytiszta ostobaság volt.

    Próbáltunk belépni a rég megadott adatokkal, már az új elbarmolt felhasználói név használatával is, de nem sikerült. Emlékeztetőt kértünk többször is, meg is érkezett, de semmi... nem tudtunk belépni. Végül írtunk a suppornak, akik egy büdös szóval nem jeleztek vissza. Egyik nap egyszerűen beengedett minket ez a csodálatos förmedvény. Ez aztán a tájékoztatás. Le a kalappal. Pfff.

    Szóval, nem tudom létezik-e ennél visszataszítóbb aukciós portál. Ha van ilyen szóljatok ;-)