• Macropus Rufus
    " Nehezebb lesz a helyzet a városi környezetben, a Daimler tesztje során ugyanis kiderült, hogy az önállóan közlekedő gépkocsik még nem igazán tudnak együttműködni a közlekedés többi résztvevőjével. Ráadásul mindenképpen szükség lesz egy etikai program elkészítésére: az emberek képesek bizonyos helyzetekben gyorsan dönteni (például ha lelép egy gyalogos az úttestre, fékeznek), a robotjárműveknek azonban szükségük lesz irányelvekre."

pár napja volt egy hasonló topic az sg-n. Ott sokan egymásnak estek, mert az egyik szerint a kocsi már képes a közlekedésre a másik fele szerint meg még lenne mint fejleszteni. Én ez utóbbi mellett tettem le a voksot.

Érdekelne, hogy a múltkori vitában azon a véleményen voltak, hogy a Google kocsi már forgalomérett, milyen véleménnyel vannak most, hogy ez az érdekes kis "kísérlet" elkészűlt. (pl. városban nem igazán domborítanak, meg eleve a 240millió kilóméteres teszt út... Vö.: 500.000 : 240.000.000)

Az irányelveket és prioritás táblázatnak neveztem anno, de kb. pontosan ugyan azt a célt szolgálta volna mint itt az irányelv.