• dyra
    nem személyeskedj már. Továbbra is mellé beszélsz és nem értelmezed amit írtam. Így egyszerűen értelmetlen veled beszélgetni. Hol helyeseltem én, hogy ennyi gyereket szülnek? Annyit mondtam a sok gyerek egyenes következménye annak, hogy se szociális rendszer, se rendőrség se semmi Európai szemmel nézve. Abban a világban egyetlen támaszod a családod. Ha van nagy családod jobbak túlélési esélyeid. Nem érted ezt vagy nem akarod érteni. Gondolod, hogy annyira hülyék az ottani emberek, hogy nem tudnak védekezni? Illetve nem tudják, hogyan lesz a gyerek?

A fejlett világ meg nem tudja lassan magát ellátni annyira nem szaporodik. Ez is igaz mert látható, hogy pl a Németek török vendégmunkások nélkül kb összeomlanának. De meg kell nézni, hogy itt mi Magyarok hogyan fogjuk a nyugdíjasainkat ellátni mondjuk 20 - 30 év múlva.

Annyira felelősséggel gondolkodunk, hogy ezt konkrétan letojjuk. Ne mond nekem, hogy ez felelősségteljes gondolkodás miközben a mi és a nyugati világ törvényei tökéletesen kiszolgálják a mostani gazdasági rendszer érdekeit mindennel szemben így a gyermeket vállaló szülők érdekei is háttérbe vannak szorítva.

Az egyik cégnél ahol melózok felvettek egy nőt dolgozni aki pár év múlva teherbe esett. Az a vezető aki annak a vezetője volt aki felvette a csajt melózni megfedte őt, hogy miért vett fel olyan nőt akinek nem volt gyereke és sejthető volt, hogy majd akar szülni a közeljövőben. Na és mennyi ilyen történet van még.

Erről beszélek, nem családbarát a rendszer. Nem azt mondom úgy kell szaporodni mint a cigányok vagy az indiaiak. De bizony ennél jobban kellene.