Vol Jin#77
Szerintem te nem beszélni madzsar. Segílykírűl meg cigányokról baromira nem beszéltem. A világ lakosságának növekedését produkáló putriktól beszéltem. Egy indiai szartelep, afrikai külváros vagy egy brazíliai favellasor konkrétan putri, nem csak az ózdi cigánysor. A nyomortelepi élet következményei nem állnak meg a kapualjban szotyizásnál, ha van egyáltalán kapu, és ez nem csak magyar sajátosság, hanem egyetemes, a teljes bolygóra jellemző. Sőt, az ózdi cigánysor igen kedvező bűnözési statisztikákkal rendelkezik a nagyvilághoz képest. Sőt, megvan az a luxusa, hogy egy kóbor fertőzésbe nem feltétlenül kell beledöglenie a lakosainak, mert kilométeren belül van az orvosi rendelő, és a kórház se nagyon messze, ahol nem dobják ki az ajtón. Mert a világ nagy részén akkor is ellátás nélkül maradhat, ha ha mondjuk egy busz üti el.
De mit magyarázkodok neked?
Inkább magyarázok.
Te az értékrend válságát vizionálod a fejlett világ alacsony népszaporulatának okaként.
Én meg azt mondom, hogy a fejlett világban van hozzáférhető fogamzásgátlás, és az nem a szájba élvezés. A fejletlen világban meg nincs. Se orvosi ellátás, se semmi. Szülik is a gyereket futószalagon, jó ha a fele megmarad alapon.
A fejlett világ azért nem szaporodik, mert van olyan, hogy felelősségvállalás, és ez alatt azt értem, hogy megadni a gyereknek az ételt, iskolát, megfelelő körülményeket, és nem az össznemzeti sokasodjon az ország a fővezérelv, és van fogamzásgátlás, amivel ezt szabályozni is tudják a családok.
A fejletlen világban meg eszközük sincs a putrilakóknak a gyermekáldás szabályozására. Nincs ott semmi nemzettudat meg magasztos értékrend. Egyszerűen csak jönnek futószalagon a gyerkőcök, mert a papi betolta a maminak.
Most már beszélni mádzsár?
Átment az üzenet?
Molnibalage nem vette a fáradtságot, csak kiröhögött téged. Remélem értékeled, hogy én szántam rád időt!