Viszaolvasva a topic elmúlt néhány oldalát értelmetlennek tartom a további nyitvatartást - egymást meghallgatni képtelen társaság folytatja itt napok óta egymás gyalázását.

Szálljatok magatokba egy kicsit.
  • Molnibalage
    #263
    Talán azért nehéz kutani, mert kicsit sok kombináció és kevés minta van. Önként meg senki nem fertőzi meg magát - és ember kísérlet nem is végezhető - olyan betegséggel, ami ellen nincs védőoltás. Ami ellen meg mindenki vagy a többség kap, azzal meg akkor sem tudnál ilyet csinálni, ha akarnál, hiszen működik az immúnizáció.

    Már megint az van, hogy dolgot akarsz vizsgálni, ami kvázi lehetetlen. Mintha azt vizsgálnád, hogy a holdraszállók és a déli sarkon járt holdraszállók XY képessége között milyen összefüggés van. Nincs ilyen ilyen közös halmaz. Ezerféle megbetegedés van, egyszerűen nincs statisztikailag minta arra, hogy te vizsgálhasd, amit akarsz és olyan komlplex dolog a téma, hogy egyértelmű összegfüggést akkor sem tudnál kimutatni a környezet és egyéb kórtörténeti eltérések miatt.

    A vírusfertőzések túlélői nagyrészt tudtommal immúnissá válnak az adott vírusra, vagy azon vírusok családja ellen ami megfertőzte őket. Hiszen ez az alapja a védőoltásnak. Apró hiba, hogy egy nagy mortalitású betegségnél senkit sem vígasztal, hogy a túlélők már nem fertőznek vagy nem betegednek meg és főleg akkor, ha ezt nem örökítik át...