• halgatyó
    Ez egy kissé furcsa. A tendencia miatt.
    Előrebocsátom, hogy én sohasem dohányoztam, és mindig rohadtul zavart a cigifüst. Szóval nem szeretném védeni a dohányosokat, de...

KÉT TELJESEN KÜLÖN DOLOG, hogy:

1.) A dohánygyártók által támogatott, és témáját tekintve a dohányzás káros hatásainak a negligálására irányuló kutatásról van-e szó,

2.) Valamelyik dohánygyártó, vagy forgalmazó által támogatott, de nagyon hasznos kutatásról, amely a dohányzással SEHOL SEM FÜGG ÖSSZE.

A második pont is kétfelé válik:
    2.a.) A dohánygyáros vagy forgalmazó a kutatási eredmény közlése után önmaga reklámozására használja fel a kutatást
    2.b.) A CSENDES támogató esete: pusztán jótékonyságból is támogathat valaki egy kutatást (?)

A 2.b. esetet én személy szerint ebben a vadliberálrabló-értéknélküli-fejreállított világban nem tartom túl életszerűnek. Akik ugyanígy nem tartják életszerűnek (vagy épp teljesen lehetetlennek tartják) azoktól megkérdezném: ugye a sorosgyuri félék "dolgairól" sem hiszik el az önzetlenséget? Már csak a következetesség is ezt diktálná.

A tendenciával van bajom. Minden nagyon csúnya dolog úgy kezdődik, hogy bevezetnek valami apróságot. Valami véleménnyilvánítási korlátozást. először csak egy bizonyos témában, nem jelentős büntetésekkel. Aztán ahogy telnek az évek:
    -- egyre súlyosodnak a büntetések, egyre furfangosabb a jogi szankcionálás
    -- egyre több országban jelenik meg
    -- egyre kiterjedtebb lesz a tiltás.

Ezért teljesen megalapozott az legelső hozzászólás.