• DonC
    #32
    "Rombolobol tobb tipus is letezik. A legismertebb a kisero valtozat, ami nagyobb flottakat es konvojokat kiser. A lopakodo rombolo egy kisebb, altalaban egyedul mozgo, tobbnyire raketakkal tamado hajot jelent. Igazabol egy kisebb tamado celu raketacirkalorol van szo."

    Az USN egyféle rombolót használ (Arleigh Burke osztály). Olyan pedig nincs, hogy lopakodó :) csökkentett észlelhetőségnek hívják. Irányított rakéta hordozó cirkáló lesz az, abból nincs kicsi.

    "egy kozvetlen utkozetnel az amerikai hajonak 10x annyi kinai hajot kellene megsemmisitenie egyetlen kritikus talalat nelkul."

    Kicsit teoretikus a dolog amit említesz. Tegyük fel van egy Zumwalt vezette SAG, az sem csak maga a Zumwalt, hanem a mellette lévő 4-5 kisérőhajó. Na itt elég ha csak még 2 hagyományos DDG kiséri meg két FFG. Ez egy USN kötelék esetében olyan légvédelmet jelent, amit a Zumwalt meg a két DDG aegis rendszere miatt nem egyszerű túlterhelni, ráadásul garantáltan masszívabb szalvót tudnak indítani a kínai hajók ellen mint azok ellenük. De amúgy nem értem a 10x-es túlerőt. A két ország technikai szempontból nem egy ligában focizik.