• Vol Jin
    #51
    "Várj. A hitelekkel nem az a gond (és nem csak a deviza hitelekről beszélek), hogy a bankok valahogy teljesen lenyelik a kockázatot és extra profitra tesznek szert.
    Hanem, hogy tudatosan nem tájékoztatják a kockázatról az ügyfeleket, hogy gyak vissza kell fizetni a pénzt, vagy esetleg sokkal többet is. Miközben az ügyfél veszít eközben a magasabb visszafizetésből a bank nem enged, rárakja a maga kis hssznát és nem akar az eredeti kostrukciótól elállni, gyak felvállalni a veszteség rá eső részét, hanem mindent hárít az ügyfélre."

    Egyrészt benyelted a fideszbolsevik propagandát, mert abban sulykolják, hogy a bank tudatosan nem tájékoztatta az embereket, pedig lófaszt nem. Eleve a bankreklámok végén ott volt mindig, hogy a THM nem tartalmazza az árfolyamkockázatot, másrészt a PSZF rendszeresen adott le közhasznú reklámokat, hogy a törlesztő változhat az árfolyam függvényében. Továbbá minden szerződéskötéskor kötelező volt elmondani a bankosoknak, hogy devizahitelnek következménye az árfolyamkockázat. Csak ezt magasról leszarták az emberek. Kibaszottul nem igaz, hogy az embereket félretájékoztatták. A devizahitelek terjedésének egyetlen oka volt. Nem volt annyi forintmegtakarítás az országban, amennyi kölcsönt felvenni akartak az emberek. Egyébként a bankok haszna az egész szaron évi 1-2%, amibe pont nem fér bele, hogy az árfolyamkockázatot benyeljék. Mint ahogy azon sem profitáltak volna, ha erősödik a forintárfolyam. Gondolom senki nem tiltakozott volna akkor, hogy szeretné a megszokott magasabb törlesztőt fizetni, mert nem tudja megszokni ezt az új alacsonyat.


    Egyébként aki nem hülye és van is oénzügyi képzettsége, annak világos, hogy az unortodox fideszes politika miatt ilyen szar az árfolyam, és magas a kockázati felár, amiért többet kell fizetni a devizakölcsönösöknek. (direkt hívom kölcsönnek, mert ezek nem hitelek.).