• NEXUS6
  #48
  Részben jogos, amit kifogásolsz. Bocs, nem gondoltam át mielött leírtam.
  De egyrészt a zöldeskedésnek, van mikrogazdasági és makrogazdasági hatása is. A makrogazdasági szinten a legfontosabb az amit az energiáról írtam, hogy akár zöld, akár nemzöld terméket állítunk elő, az előállítás energiaigényének többszöröse a környezet helyreállítása.

  A zöld termék lokálisan lehet jó is mert pl a paradicsomot nem spanyolból hozzuk, hanem helyben termeljük. Igaz a spanyol gazda álla meg felkopik.
  Azonban nem használunk vegyipari termékeket, vagyis az ilyen melósok is akár munkanélkül maradnak. Alacsonyabb hozamot tudunk elérni, vagyis ugyan annyi termékhez még több földterületet kell megművelni, a sokszínű természetes környezetet kiirtani! Eközben a termék ára is magas.
  Vagy is a zöld termék egyáltalán nem biztos, hogy valóban zöld miközben a gazdasági munkamegosztás, a hatékonyság szintjét csökkenti.
  A zöld termék általában csak azt jelenti, hogy valami primitívebb termelési módon előállított, de ha mindenkinek ilyen termékeket akarunk adni, akkor még 500 millió embert sem lesz képes eltartani a Föld.

  Jelenleg viszonylag olcsó az emberi erőforrás és a cégek nincsenek rákényszerítve, hogy a természetit vissza alakítsák (bár ebben pont az EU élen jár, ami miatt viszont nem is versenyképes). A lényeg hogy globális kihívásokra globális szabályozás kéne.

  Az ellentmondások nem csak az én szavaimban vannak, hanem az egész szituban!