...tehát sokkal fontosabb az útlevél védelme a hamisítással szemben, mint az ember személyiségének védelme az élete során. Értem...
Jesszus, ekkora kamu szöveget. Tök egyszerű a képlet. Lett egy olyan okmány, amihez be tudják hazudni a "védelmet", és ezért kérik az ujjlenyomatot.
Innentől viszont bekerül az a rendszerbe, és kész.
Elég lesz csak egyszer egy bűncselekmény előtt ott járnod, megtalálják az ujjlenyomatod (mert teszem azt előzőleg egy órával ott jártál) és máris neked kell bizonyítanod az ártatlanságod... Szép új világ...
Egyetlen egy esetben tudnám elfogadni ezt a kamu magyarázatot, ha tényleg semmilyen más esetben nem tudnának beazonosítani az ujjnyomom alapján.
Azaz, ha soha nem voltam büntetve, és nem vették le a rendőrök az ujjnyomom, akkor az alapján nem lehetne megtalálni (elítélni, bizonyítani, vegzálni...) egy másik ok kapcsán...
Persze ez kizárt, így ha egyszer bekerül az ujjnyomom a központba, az benn is marad, és azt rendre a személyem ellen "használná" fel a hatóság. Mert ugye milyen jó, ha nekem kell bizonyítani, hogy nem én voltam az elkövető? Én csupán előtte ott jártam.