• Bren X
    #2
    Sima túlkapásnak tűnik, melyet elvakultságukban valami ostoba magyarázattal indokoltak. Most az ujjlenyomat lehet a menő, mint közvetlen személyazonosító marker. Majd rájönnek, hogy nem működik 100%-osan (mint bármi más)és talán leszoknak róla, de nem hiszem. Miért nem ment el a figura máshová útlevelet kérni?

    Ha valakinek nem tetszik még el lehet költözni a volt Szovjetunió valamelyik békésebb területére. Van ott is sok gyönyörű táj, rengeteg munka, vacak fizetés, elme roggyant lakosok és maffia. Viszont békén hagyják az embert (még), ha tud a helyi normák szerint viselkedni. :-)

    Új Világrend: szvsz egy nagy népriogató kamu. Arra találták ki, hogy a kevesebb gazdasági és politikai rálátással rendelkező, de aktív és önállóan gondolkodni képes lakosokat folyamatosan frászban tartsák. Igaznak tűnő nyolcad információkkal állandó készenlétben tartott emberek meghatározott termékeket vásárolnak nagy mennyiségben. És ami rosszabb, hogy a valós, komoly társadalmi hatású problémákról el lehet terelni vele a figyelmet. Nem Új Világrend van kialakulóban, hanem a jó öreg hűbéres/maffia rendszer állami szintű totális kiépítése, pontosabban visszaállítása, mely során pénzszerzés gyalázatos módszereit vetik be a lakosság ellen. Nem az annunaki - szabadkőműves - sémik - bankok - nagy vállalatok - "meg ami még van" sokad-fogat dolgozik az Új Világrenden, hanem csak a klasszikus elnyomás. És az egész úgy van tálalva, hogy képtelen vagy ellene harcolni. Ami nem igaz, mert lehet ellene harcolni. Vannak törvényes utak, melyek elég lassúak és csak akkor járható, ha megfelelő emberekkel lép az egyén szövetségre. Pl.: akkor tudok egy nagyvállalat ellen harcolni, ha jó és eltökélt ügyvédekkel hoz össze a sors. De ez szinte minden esetben igaz.

    Az Új Világrend fogalom ezenkívül kimondottan hangzatos politikai frázis, sokakkal elhiteti, hogy más lesz, persze csak olyan, ami nekünk jó. Az, hogy a végén kinek és miként lesz jó, már más kérdés.

    Ha tényleg létezne a Új Világrend törekvés, mi a fenének fűznék bele minden második nagy politikai beszédbe? Hogy mindenki megtudja, és előbb utóbb leleplezzék? Persze lehet, hogy tényleg ennyire túlzottan magabiztosak...

    A folyton folyvást emlegetett Új Világrend melyik világ rendje? Az USA-EU-Sémik rendje? Kínaiak/Dél-Kelet Ázsia Rendje? A volt Szu Rendje? A Muszlim Országok Rendje? India Rendje? Afrika Rendje? Latin-Amerika Rendje?

    Nincs Új Világrend, csak a régi folytatódik. Mára azonban jobbak a rálátási lehetőségek. És a kíváncsiaknak valamilyen fogalmat kellett döbbenetükben kapcsolni a dologhoz, mert olyat láttak, amiről azt hitték, hogy már nem létezik, vagy egyszerűen nem tanulták az iskolában, nem meséltek róla a rokonaik ismerőseik.