• Kurfürst
    #20
    "De azt a nézetet miszerint amit az apple nem rak be a telóiba az felesleges... nos ez nem igaz. "

    Hát. Most a iOS 7-es rendszerbe belerakták ezt az androidról átvett control center szart, mert a sírt a nép hogy ez mennyire szar, mennyire jó hogy androidon ki lehet kapcsolni a wifit, a bluetoothot rögtön, és nem kell menüből birizgálni, mert ez milyen jó, nem szívja az akksit. Folyton ezen sírt az összes fandroid minden apples hírnél. Oké belerakták, csak épp az iOS-be tök fölösleges, mert valahogyan eleve úgy van beprogramozva, hogy se a wifi, se a BT bekapcsolása nem szívja érdemben az aksit (valahogyan értelmesen kezeli, nem tudom hogy, őszintén szólva nem is érdekel), legalábbis nekem mindig be volt kapcsolva és nem vettem észre különbséget. Most kapcsolgathatom ezt is, de jó.

    Kapcsolgathatom a fényerőt is, meg az airplane módot de jó, ezt se használom soha. Előhívhatom a fényképezőt (semmi értelme, már volt rá gyorsabb főképernyős gesztus). Az egyetlen praktikus dolog a vakus "zseblámpa" üzemmód.

    Annak speciel nagyon örülök hogy nem mentek bele a kinek van több megapixeles kamerája háborúba, mert őszintén szólva egy mobiltelefonos optika mellett nem sok értelme van. Még komoly gépeknél is 5-6 megapixel felett is az optika minősége a gátló tényező, nem a felbontás, csak ugye a telónál ez fix.

    Sírtak azért is, hogy nincsenek beállítási lehetőségek a fényképezőnél. Viszonylag régóta fotózó hobbifotósként azt kell mondanom, hogy az expozíciót beállító szoftver a iPhoneon zseniális, eszméletlen nehéz fényviszonyok (szembefény stb.) is nagyon jó képeket készít. Az egyetlen beállítás ami jól jöhetne, az a képméret beállítás, mert mint mondtam általában tök fölöslegesek a nagyméretű, 8 Megapixeles képek, úgysem látszik rajta annyi részlet az optika tökéletlensége miatt.