Redwing#71
:D Ha tudnád mennyire mellé lőttél. Nem írsz hülyeséget, csak teljesen másról beszélünk. Te végletekben én meg a mindennapokban. Egy lisztérzékeny számára természetes hogy már kis mennyiség glutén esetén is fájdalmas reakciók léphetnek fel, illetve a gyomorrák kialakulása is nő. 30 éve vagyok lisztérzékeny, szval sztem tudom miről beszélek.
De ha egy átlagos ember átáll a péksütemények rendszeres nagy mennyiségű fogyasztására akkor nála is jelentkezni fognak negatív hatások, de nem azért mert allergiás, hanem mert rosszul táplálkozik. A kettőnek nincs köze egymáshoz.
Középkorban nem volt antibiotikum se védőoltás.
Miért is lennék kuruzsló? Mert a dietetika oldaláról közelítem meg a táplálkozást? A dietetika az orvostudomány része, nem valami okkult tudomány :D Együttműködik, nem különálló. A vita itt most arról szól ( legalábbis részemről) hogy mekkora teret adjunk neki a mindennapi gyógyászatban. Szerintem elég keveset. Ez nem azt jelenti, hogy a gyógyszerészet hülyeség, csak van egy olyan nagyon bevett szokás, hogy ha lesz egy probléma akkor ugye elmegyünk orvoshoz. Ott felírnak teszem azt antibiotikumot és haza küldik az embert vagy ugye jöjjön vissza kontrollra. Aztán többnyire ennyi. 5 hónap múlva megint elmegy, megint antibiotikum és megint ennyi. Az antibiotikum pedig nem olyan gyógyszer amit havonta szedsz.
Véleményem szerint a helyes eljárás az lenne, hogy orvos-antibiotikum(ha muszáj)-kontroll-dietetikus. Ennyi. Ez aztán tényleg kuruzslás. :D