• Irasidus
    #69
    "Ha népégéségügyet nézzük akkor, már pedig ha jól tudom arról az oldaláról vizsgáljuk most a dolgokat, akkor a \\'rák ismeretlen\\' azt jelenti, hogy pl hazánkkal ellentétben ott nem abba halnak bele az emberek. Egy szóval nem írtam, hogy rák nincs a világ azon részén, csak egyszerűen elenyésző."

    Elenyésző ott, ahol a várható élettartam alacsony. Magas ott, ahol sokáig élnek a emberek, és veszélytelen ott ahol az orvostudomány fejlett.

    "A középkori halandóság elleni harc egyik nagy felfedezése a kézmosás volt, a higiénia elterjedése. Ez nevezhetjük orvostudománynak, de gyógyszerészetnek semmiképp se nevezném."

    Másik meg a védőoltás, meg az antibiotikum, és még sorolhatnák. Ne egyszerűsít le az orvostudomány jelenlegi állását a kézmosásra, ami fontos de ennél jóval többet adott...

    "Hm. Pl víz. De megint mellé lőttél mert a táplálkozás pont nem arról szól hogy egy dolgot nem eszünk folyton nagy mennyiségben, hanem változatos étrendet folytatunk. Az allergia meg megint olyan dolog, hogy ha peched van és allergiás vagy rá akkor nem eszed :D De ezt a legtöbb esetben csak nagy mennyiség fogyasztása után jelentkezik."

    Az ugye megvan, ha sok vizet iszol akkor belehalsz? Látom fogalmad sincs mi az az allergia. Nem játék, súlyos szövődményekkel is lehetnek. Nem tudom miért találsz ki nyilvánvaló hülyeségeket, de egy allergiásnak már kis mennyiségtől is allergiás reakciója lesz. Ismerek olyat aki az almán kívül mindenre allergiás, és a bőre kisebesedik, vérzik és gennyesedik. Ha nem lennének gyógyszerek ő már nem lenne. Ennyit erről.

    "Mondjuk csak 20 év tapasztalatom van a témában, jó pár embernek segítettem már a tanácsaimmal. Ha te úgy gondolod, hogy a betegséget nem megelőzni hanem mindig csak kezelni kell, akkor éld eszerint a életedet :) Te mindazt megtestesíted amiért egy szakember utál fórumokra írni :D"

    20 év tapasztalat miben? Mert az allergiában biztos nem... De akkor kinek és miben segítettél? Egy szóval sem mondtam, hogy a betegségeket nem kell megelőzni, de kell. Nem tudom miért adsz a számba ilyen abszurd hazugságokat. Én is tanácsolom, meg az összes orvos ezt hangsúlyozás: megelőzés! Mozgás, táplálkozás, stb. illetve a megelőzés része a szűrővizsgálat is. Amit én írta, az az, hogy ennek ellenére is beteg lehetsz, csak a kockázat kisebb, illetve ha már baj van akkor csak is az orvostudomány segíthet (és valószínűleg nem a te kuruzslásod.)