• syn7h37ic
    #34
    Nagyon komoly e-book gyűjteményem van. Olvasóm is. Csak valahogy a könyv az így nagybetűvel: KÖNYV. Kitehetem a polcra, Csak úgy belelapozhatok, ez főleg a képekkel gazdagon illusztrált kiadásoknál hasznos. Ami jó, és elérhető papír alapon, azt megveszem. Egyrészt, mert onnantól ténylegesen az enyém, nem pedig valamilyen bithalmaz egy felhő közepén, vagy egy olyan adathordozón, ami akármikor egy statikus lökéstől megdöglik. És akkor oda a teljes könyvtár. A DVD archiválás az finoman szólva halott ügy, van olyan 5 éves írt lemezem, amit alig tudtam beolvasni, hogy újra archiváljam.
    Az csak üres frázis, hogy cipelgetni kell a könyveket, ha valahová megy az ember. Ha nyaralok, akor nem olvasni megyek görögországba, hanem nyaralni. Nem egy könyvtárat hurcolok, ha viszek is valamit, hanem egy, max. 2 könyvet.
    Szakirodalom esetében, ahogy előttem is írták, az e-book használhatatlan, ha gyorsan akarok keresni valamit. És nem, szóra kell itt keresni, hanem pl. táblázatokra, szakirányú rajzokra stb stb...