• Sir Quno Jedi
    #15
    Az is lényeges, hogy mindenki az irányított robbanófejes kézifegyverekkel kísérletezik manapság, aminél a kilőtt skuló ott robban, ahol akarják, ergó a fedezék nem véd ellene, mert mögémegy és ott durran. Azon fegyverek ellen a könnyűgyalogság totálisan védtelen. Gyakorlatilag hiába a fedezék, ablak, sarok, pajzs, bármi, egy ilyen kézifegvyerrel játszi könnyedséggel szednek ki bárhonnan, anélkül, hogy magát a fedezéket meg kéne bontaniuk. Egy ilyen fegyveres ellen csakis egy full testpáncél véd (indirekt tűz elleni védelem), de mivel ezeknek a fegyóknak iszonyat tűzereje is lehet, így a páncél mérete meghaladja az ember éltal önállóan cipelhető szintet jócskán. ERGÓ ha nem csinálsz teknőckatonákat, akkor az első összecsapásban hiánytalanul elveszíted őket mind.

    Ugyanakkor ha VANNAK tekikatonáid, akkor bemennek a városba és kirámolják a modern fegvereikkel, amiknek nem számít a fedezék, ellenben őket csak direkt találatokkal lehet megagyalni. Dupla biztosíték a túlélésre. Az ellenség kifogy gyorsan a nehéz robbanószerekből, rakétákból, gránátokból és aztán banzai! Hagyományos haderővel nem 1xű egy ilyen platoont megállítani. Gyakorlatilag közel ember méretű mozgó minipáncélosok, annak minden előnyével és hátrányával.

    Így tudod a jelentős gazdasági potenciálodat valós katonai erőre fordítani 1xű lépésekben. Ha több pénzed van és modernebb technológiád, akkor olyan katonákat tudsz kiállítani oda, akik bedarálják a durva túlerőt is, ha azok hagyományos eszközökkel vannak csupán felszerelve. Így a befektetés gyorsan megtérül. ÉS nem sipákolnak a hátországban a civilek, hogy a fiaik hullanak a harctéren, mivel csakis vérprofi hivatásosokat vetsz be, azokat is viszonylag kis létszámban. Eléggé morálromboló tud lenni az ellenségnek, mikor te pár tucat katonát veszítesz, ők meg ezreket. Igaz, neked ez TÖBBE került, de a végén minden megtérül. :D