• johnfly
    #20
    Nem a nincstelenek a szegények, hanem akik többre vágynak annál, mint amijük van.

    Nagyon sokan vannak, akik a szegénységből nem találják a kiutat, és lehangoló harc az egész életük, a mindennapi betevőért.

    Viszont nem láttam még egyetlen jómódúnak mondott embert sem, aki tényleg fel tudta volna becsülni reális értékrend alapján azt amije megvan, és azokat a lehetőségeket, amiket az élet tálcán nyújt elé mind elherdálja, csak azért, hogy megszerezzen valamit amije még nincs, mert valaki elhitette, hogy szüksége van rá. Ennek köszönhetően ugyanúgy gürcöl és taposómalomban éli az életét, mint az, akinek semmije sincs, és azért küzd, hogy innen kilábaljon. Mindeközben igyekszik minél jobban kihasználni azt aki lejjebb van nála a táplálékláncban.

    Viszont a legjobban azokat nézem le, akik tényleg gazdagok, és a javaikat, rendelkezésre álló forrásaikat semmi másra nem képesek fordítani, mint egy luxus életforma fenntartása, és csak és kizárólag a luxus az egyetlen koncepció, amiben gondolkodni tudnak. Éppen ezért kell minél jobban kihasználnia mindenkit, aki nála lejjebb helyezkedik el a táplálékláncban

    Végül a világ folyton úgy működik, hogy 1-es 2-es akar lenni, 2-es a 3-asra vágyik, míg 3-as szétdrogozza az agyát, vagy extrém sport balesetben patkol el...vagy szívrohamban miközben csalja a harmadik feleségét.

    Én egyik sem akarok lenni! Meg kell életem során tanulnom értékelni azt, amim van, különben sosem leszek boldog.