• Tetsuo
    #13
    Van egy folyamat, hogy a Távol-Kelet átveszi a gyártás nagyrészét, nehany multi átveszi a fuvarozas agyreszét, néhány multi atveszi az ételgyártás, mezogazdaság, nehézipar, energetika stb. nagyrészét, amennyire lehet, ezeket automatizalják, minimalizálják a munkaerot.
    Ez Európát elég durván taccsra vágja, ami jelenleg erezheto is recesszióként, ami nem oldódik meg magától, ráadásul egyre tobb az idos ember, de fiatalok is szép számmal jonnek a 3. világból. Ha még erre rájon egy energiavalság, akkor beb@szott. Polgárháború-kozeli helyzet lesz, ami valószinuleg nációk kozott fog kitorni, hiszen mar most utaljak egymást az egymas mellett élok pl. Angliaban vagy Franciaországban, de Nemetországban is sokan sokfele zárt kozosségekben elnek, megorizve identitásukat es lenézve a tobbi népet.
    A libsi eszmék, a mindenki egyenlo stb-rol a tobbseg már tudja, hogy nagy kamu. Ez a duma, majd abban a helyzetben nem fog érni semmit sem.

    Persze nem a nációk a hibasak, hanem egy gazdag elit csoport, ami halmozza a vagyont, manipulálja a tomeget, de oket nem lehet beazonosítani. Legalabbis egy csocselék (a nép) ezt nem fogja tudni, így marad az egymásnak esés, megint...