• who am I 7
    #322
    Jöttél szórakoztatni a népet? :D egy unatkozó, méllyen vallásos és nemzeti érzésű bölcsész?
    Valószínű a magyar nyelv az élet és a spirituális dimenzió alfája és omegája,így pofonegyszerűen következtetetünk a dopplerből meg a mássalhangzókból, hogy mi/ki isten és sátán, meg az autó (de milyen motorral?dízel?turbó benzines?mivan ha villanymotoros? mivan, ha szélcsend van?).Ez tényleg, annyira nyilván való, hogy nem is értem, hogy nem érthetik ezt meg...
    Pont így születtek vallások és azoknak mesekönyvei, a szokásos jóval (teremtő) és rosszal (ördög)../csak, hogy egy kis fejtörést okozzak, és ne a stn trióddal nevezzem meg őket/, szóval így születtek a nagy sztorik, amikben a sok láma hitt, rengeteg unatkozó, bár jó fantázióval bíró egyén...akik képesek voltak egy pottyanó falevélbe is beleszőni, hogy az vmelyik szárnyas isten pöckolta le, mittoménhonnan, meg mittomén milyen mámorában éppen.

    Hálistennek az egyre több munkával és egyre materiálisabb, tudománysabb (ezen túl realistább) nézetek miatt, az embereknek kevesebb idejük jutott ilyen meséket kifundálni...a fejlődőbb világokban, ezért is kérdőjelezik meg a vallást.De legalábbis nagy részét, mert egyébként én pl. úgy gondolom, hogy az ember korai fejlődési időszakában elég fontos volt ez, még így is barbár állat módjára éltek...mi lett volna, ha nincs a ne lopj, ne ölj kőbe vésve?Szóval, az alap igazságoknak létjogosultságuk van, csak már nem úgy, ahogy azt anno megfantáziálták,megálmodták elődeink.