• end3
    Nem értem mi ez a "rettegtetéses hókusz-pókusz" a támogatásokkal, kis túlzással a mai napig telepítek Win2000-est, a gépek mennek napi 10 órát az interneten, és kevesebb gondom van velük mint az XP-vel, vagy Win 7-el, esetleg a legújabb Linuxokkal. Csak akkor kell ránéznem, ha a hardver szétmegy alattuk. Legutoljára fél éve egyet még "update-ltem" a "WinUpdate"-ról, de he kell ez "offline" is mehet. (IE11-re meg nincs nagy szükség, a 6-os óta IE-t úgy sem használunk. )

Nincs folyamatos lassulás, a fejlett vírusok meg toolbar-ok meg sem indulnak alatta, - mostanában meg csak ilyeneket fejlesztenek. Régiek meg kikoptak. - Jó igaz, játszani nem is kell alattuk, de nem is az a cél.

A szoftvert folyamatosan nem "online update"-lgetni kell, a felhasználói célok szem előtt tartásával, alapvetően rendesen megcsinálni...

Én az XP-s, és mostmár a Win7-es "toldozgatásos javítgatások" eredményének nem sok előnyét érzékeltem az elmúlt 10 évben. Egyre jobban elnehezülnek, lassúlnak, miközben hülyítenek bennünket a biztonsági rések tömködésével. A Windowson futtatott kommunikációs applikációk, játékok százszor többel rendelkeznek. Hiába lenne "rés" nélkül a Windows. (Ami ugye tudjuk, nincs és nem is volt-lesz soha.)

Azaz magyarán, az Apple OSX javítási filozófia jobban tetszik nekem. Nem görcsölnek rajta annyit, a jelentősebb hibák kijavítását fél-egy évvel a főverzió kijövetele után megejtik. Mindenki azt használja ami van és ameddig van. Majd kidobja ha megunta vagy pénz kerül rá és akkor már hardverrel együt újat vesz. (Vagy esetleg kínlódik az új szoftverel a régi vason, - szabad belátás szerint.) Ennyi.