• kvp
    #29
    Az usb ugyanolyan csomagorientalt csatlakozo mint az ethernet ota az osszes tobbi. Mivel letezik usb-s hang, video es halozati kartya is, mind input, mind output iranyba, ezert magat az usb rendszert nem kell modositani a rajta atvitt adatok miatt. De ugyanigy lehet usb-n akar pci express adatokat is atvnni. Az igazan forradalmi protokoll az intel thunderbolt megoldasa, ami a szukseges szoftver architektura melle megfelelo savszelesseget es reakcioidot is biztosit, viszont nem a szabvanyos csatlakozora van kihegyezve.

    Az apple lightning csatlakozoja a texas instruments SDQ protokolljat hasznalja a konfiguraciora, aztan ha adatatvitel kell, akkor atkapcsol usb modba. Gyakorlatilag a lightning egy autentikacios rendszer es egyedi csatlakozo a meglevo nem szabvanyos es szabvanyos protokollok folott. Ennel a tiszta usb-s megoldas sokkal szabvanyosabb. Megepo modon a sony fele liveware/smartconnect rendszer ugyanezt tudja csak a szabvany csatlakozokon keresztul es nincs benne autentikacio, ezert barmelyik gyarto barmelyik termekevel mukodik, sot a felhasznalo altal is konfiguralhato.

    Egyebkent lehet olyan usb-s csatlakozokat is kapni, amik mindket iranybol bedughatoak, de jellemzoen nem ilyenekkel szallitjak a termekeket, bar lehetoseg lenne ra es nehany azsiai usb-s eszkoznel alkalmazzak is. Szemely szerint en eddig pendrive-ot, security token-t es toltot lattam ilyen ketoldalas usb-s csatlakozoval.