Shiny Copperpot#32
">>A legegészségesebb fogyasztási mód az általam felsoroltak közül<<
Ez már nem igaz. Mint írtam, a kivont forma általában nem egészségesebb, mint a hagyományos organikus forma és itt is az áll."
Azt meg lehet tudni, hogy ezt mire alapozod? Mert annak ellenére, hogy te már írtad, én továbbra is fenntartom, hogy a felsorolt koffeinfogyasztási módok (kávé, energiaital, koffeintabletta) közül messze a koffeintabletta a "legtisztább".
">>Semleges pufferanyagba<<...
A tabletta nayaga minden, csak nem egészséges vagy semleges."
A rendszerint használt tabletta segédanyagok: zselatin, cellulóz, keményítő, laktóz. Ezek közül csak a laktózról tudom, hogy problémákat okozhat egyeseknél, a többi semleges. Valamint néha a cellulóz bizonyos embereknél hasfájást okoz, mert a szervezet nem emészti meg, és refluxot okozhat. De ez csak a nagyméretű cellulózdarabokra (paprika, paradicsom héja, ilyesmi) vonatkozik, nem a darára. Te mit tudsz?
"A legtobb novény eheto a mai ember szamára , bizonyos formában sot, a legtobb novény gyógyító hatású, de ezt sem ilyen egyszeru kijelenteni, mert ez kissé bonyolultabb."
Hát ez megint egy elég meredek kijelentésnek tűnik így általában. Ezt gondolom te is érezted...
"A lényeg, hogy a változatos novényi étrend szukséges az egészséges élethez, amit nem pótolhatunk laboratóriumi tenyészetekkel, kivonatokkal, kémiával."
Én így fogalmaznám ezt meg: "A lényeg, hogy a változatos étrend szükséges az egészséges élethez, amit még nem pótolhatunk laboratóriumi tenyészetekkel, kivonatokkal, kémiával." És akkor egyetértünk.
"A biológiai információ az maga az élet információja."
Mi az élet információja? A genomra gondolsz?
"A mesterséges aminosavakat, vitaminokat nem tudjuk úgy hasznosítani, mint a természetes eredetut."
Mi az hogy mesterséges? Már az elején leszögeztük, hogy ezeket az anyagokat legtöbbször természetes forrásokból szintetizálják. Amúgy voltak erre vonatkozó összehasonlító kutatások? Léteznek statisztikák?
"A legújabb kutatasok szerint amegevett novenyek génjei kimutathatóak a vérrendszerunkben stb."
Ez nagyon új dolog, még nem tudjuk, hogy jó-e vagy rossz.
"Sok új kutatás ezt az informaciót célozza, de a hagyományainkban is mélyen benne van."
Hümm?
"Az olasz helyett nem a torokot preferálom és az ún. karcinogén ételanyagok nem olyan károsak, ahogy azt sokan állítják."
Pedig egy finom kardamomos arab kávé törökösen elkészítve néhány csepp tejszínnel... ízorgia! :) A karcinogén megnevezés a rákot okozó anyagok csoportjára vonatkozik, tehát definíció szerint mind káros.
"Pl. az sem mindegy, a fogyaszott táplálékot milyen lelkiállapotban fogyasztjuk el. De ez már megintcsak hosszú lenne..."
Ez szerintem is így van, nyilván te is arra gondolsz, hogy a lelkiállapot, vagy érzelmi állapot jelentős hatással van az emberi biokémiára, így közvetve befolyásolhatja az emésztőrendszerünk működését.