#27
"A legegészségesebb fogyasztási mód az általam felsoroltak közül"
Ez már nem igaz. Mint írtam, a kivont forma általában nem egészségesebb, mint a hagyományos organikus forma és itt is az áll.
"Semleges pufferanyagba"...
A tabletta nayaga minden, csak nem egészséges vagy semleges.
"Amúgy én nem jelenteném ki ilyen magabiztosan, hogy mi az egészséges, meg mi nem az"
Na végre.
A természettel elvileg sokmillió évig, fejlodtunk, változott fajunk, anyagcserénk, alkalmzkodtunk a kornyezetunkhoz.
Sokmillió évig a kornyezetunkben levo szerves anyagokat fogyasztottuk, tapasztaltuk hatásait, egyutt éltunk az organikus kornyezettel egyfajta dinamikus egyensúlyban. Ez nagyon sokféle, változatos étrendet eredményezett es a jelenlegi emésztorendszerunket.
A fozés, sutés, porkolés egy frissebb, újabb módosító tényezo, amihez már részben alkalmazkodtunk, át is alakult emésztorendszerunk.
A legtobb novény eheto a mai ember szamára, bizonyos formában sot, a legtobb novény gyógyító hatású, de ezt sem ilyen egyszeru kijelenteni, mert ez kissé bonyolultabb. A lényeg, hogy a változatos novényi étrend szukséges az egészséges élethez, amit nem pótolhatunk laboratóriumi tenyészetekkel, kivonatokkal, kémiával.
A biológiai információ az maga az élet információja. A mesterséges aminosavakat, vitaminokat nem tudjuk úgy hasznosítani, mint a természetes eredetut. A legújabb kutatasok szerint amegevett novenyek génjei kimutathatóak a vérrendszerunkben stb.
Sok új kutatás ezt az informaciót célozza, de a hagyományainkban is mélyen benne van.
Az olasz helyett nem a torokot preferálom és az ún. karcinogén ételanyagok nem olyan károsak, ahogy azt sokan állítják. Pl. az sem mindegy, a fogyaszott táplálékot milyen lelkiállapotban fogyasztjuk el. De ez már megintcsak hosszú lenne...