• Macropus Rufus
    "még a földtúró paraszt is jól tudja az élet alaptörvényeit és az összefüggéseit."
    tehát tisztában vannak a pillango effektussal. Királyság. Túl nagy szavak ezek. Aföldtúró egyáltalán nincs tisztában az élet alaptörvényeivel sem a komolyabb összefüggésekkel. Szűkebb környezetében természetesen igen. De nem globálisan.
    A paraszt annyira nem volt képben a dolgokkal, hogy elhitte, hogy ha permetezni fog azzal jót fog tenni. Ennyire volt racionális a gondokodásuk. Mert a trágya az már nem jó... felejtsük el a földhöz ragat embereket, mert azok már nincsenek.

"sok hűje fotelhuszár(köztük te is) meg önjelölt sg tudós inkább azon agyalhatna hogy hogyan fogunk ebből a kurva mesterségesen generált válságból kilábalni, vagy azon törhetnétek a fejeteket hogy ki fog titeket eltartani ötven meg hetven éves korotokra."
    mert te nem az vagy ugyi? :D bocsi ezt azért veszem magamra, mert én is itt fórumozok, és nekem is vannak meglátásaim, mint bármelyik fotelhuszárnak, többek közt neked is. De kérlek, én benne vagyok: kifejtenéd a meglátásodat és a nézeteid + a megoldást az utolsó mondatoddal kapcsolatosan:
    - mi a globális válság alapja
    - hogyan lehetne megoldani ezt
    - esetleg egy példán át ha bemutatnád.

Különben te is csak egy foteltudús lesz az sg-n ráadásúl a legrosszabb fajtából, abból aki csak dobálózik lózungokkal, de ő sem tudja a megoldás.

Ami meg a topikot illeti: ez az egész egy fikció. Mi lenne ha, és annak következményei. Beszélgetésre, kis vitára tökéletesen alkalmas. De te sértegeted a fórumozókat (pl. engem is foteltudósnak neveztél), és ezzel magadat fölén helyzed, mondván: még ahhoz is hülyék vagyunk, hogy.... Bezzeg te.
    Szóval várom a fenti 3 pontos kifejtős válaszodat a globálsi válaság megoldására.
    Kérlek ne tippelj (ui. pont az a problémád a mostani topikal, hogy ez csak fikció), konrét megoldási javaslatot várok tőled. Ellenkező esetben semmivel nem leszel jobb nálunk. ;)