• kvp
    #12
    "Ellenben a színes videó lejátszársa is alkalmas e-paper nem fogyaszt többet mint a sima epaper. Mind a kettő bistabil, csak a videó lejátszásra alkalmas az gyorsabban vált képet. Olyan mintha másodpercenként 24* lapoznál. Ha állóképet nézel akkor nem fogyaszt. Ha lapozol fogyaszt. Ha filmet nézel akkor sokat lapozol... ennyi."

    Igen, csak eppen masodpercenkent 24-et lapozni sokkal tobb energia kell mint amennyivel az lcd-k vagy az oled panelek mennek, pedig azok jellemzoen konstans 60 pfs-el mennek. Egy epaper kijelzo 1-2 fps felett nem gazdasagos, akkor inkabb oled, az olcsobb es szebb is a kepe.

    "ami mondjuk mini-hdmi bemenettel ráköthető lenne akármilyen tabletre"

    A hdmi nem stopclock-os, tehat folyamatosan jon rajta a jel, atlag 60-200 fps-el. Ha eleteszunk egy differencialis aramkort, ami buffereli es felismeri azt amikor nem valtozik a kep ket frissites kozott, az tobb eroforrast igenyel mintha inkabb butan 60 fps-el frissitenenk. A legtobb videokartya meg nem arra van tervezve, hogy kepes legyen hdmi-n jelezni, hogy most ismetelt kep jon, tehat a statikus uzemu kijelzoket nem kell frissiteni. Viszont erre a celra egy bluetooth link pont jo vagy az uj intel thunderbolt, amiben mar van stopclock-os videocsatorna tamogatas is. Tehat az otlet megoldhato, de eleg sok fejlesztest igenyel es nem biztos, hogy vegul olcsobb lesz.

    ps: Ha mar tabla meretu szovegolvaso, akkor lehessen mar ra jegyzetelni. Marpedig ez toll tamogatast es a tollat koveto nagysebessegu kepfrissitest igenyel. Innentol meg jobban jarunk egy oled-es vagy lcd-s tablet-tel. Az ebook reader-eknek ugyanaz a jovojuk mint a walkman-eknek/diskman-eknek vagy a dedikalt medialejatszoknak es az ultrakompakt (szappanos doboz) fenykepezogepeknek. A legtobb telefon es tablet ma mar kepes ezeket kivaltani egyetlen keszulekben.