• mousee
    #8
    Eleinte én is így voltam vele. Az informatikába világában élek, napi szinten dolgozom windowsos és linuxos szerverekkel, céges gépemen win7 van, amitől kb a sírógörcs is kerülget ahogy telik-múlik az idő. Szépen jönnek rá az update-ek, és érzem ahogy napról napra lassabb szerencsétlen. Ami frissen telepítve az összes céges progival anno max 1 perc alatt felkelt és használható volt, most már 3-4 perc kell neki reggelente, és használat közben is érződik rajta, hogy egyre döcögősebb vele az élet. "Koszolódik szegény".

    A lényeg amit ebből ki akartam hozni: Hogyha végre vége a melónak, és hazaérek, szeretnék valamit a gépemen megcsinálni, akkor nekem ne kelljen foglalkozni azzal hogy most megy-e az update, lefrissült-e a víruskergető, legfrissebb-e az adobe reader, vagy bármi egyéb random dolog. Használni akarom, és erre viszont nagyon jó az alma. Nem olcsó, de nekem simán megér a felár annyit, hogy megspóroljam az x évente újratelepítést, és nyugodtan tudjam csinálni a dolgomat a gépemen anélkül, hogy "szakérteni" kéne hozzá. Látva hogy az MS milyen irányba indult a win8-al, egyre inkább úgy érzem hogy nagyon jó döntés volt minél távolabb kerülni redmondtól...

    Lehet fikázni, lehet anyázni hogy drága, de nekem spec az otthoni c2d macbook pro-m köröket ver a céges i5-ös gépre tempóban, használhatóságban, és megspórolt idegsejtekben. Lehet mérlegelni, kinek mi számít, és az alapján dönteni.