Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csodás, látom az üzenet 90%-a elveszett... (mobilnetről küldtem, gondolom nem volt teljes az adatátvitel)

Amikor azt írtam, hogy fújja befelé, azt úgy értettem, hogy a házon kívülről belülre (a "friss" levegőt!). Megfordítottam a proci ventilátorát igen, vagyis most már nem a proci hűtőjéről fújja ki a házon kívülre a meleg levegőt, hanem kintről szívja be a friss levegőt a proci hűtőre. A ház tetején levő 2 db 14 cm-es pedig kiszívja a meleget a házból és fújja ki felfelé. Az előlap alján levő 12 cm-es pedig a (háttértárakra és a) videokártya aljához fújja be a házon kívüli levegőt. Így gyakorlatilag egy felfelé irányuló légáramlatot értem el.

Szóval semmilyen meleg levegőt nem fújatok én sehova, igazából nem is értem honnan fújathatnék meleg levegőt a "procira belülről" (így írtam), félre értetted a mondatot ;)

Mindenesetre a max. terhelés alatti 73 °C-os GPU dióda hőmérsékletet még mindig sokallom, oké hogy a gép egyszer sem omlott még össze ezen a hőfokon már. Azt olvastam hogy a felső kategóriás kártyák esetében 60-70 fok szokott előfordulni, de jobban örülnék azért a 60 közelinek. Bár való igaz hogy sosem figyeltem még újkorában a hőfok értékeket, szóval lehet csak én aggódom feleslegesen, nincs viszonyítási alapom. Ha egyszer ráérsz, vetnél egy pillantást te is arra, hogy nálad hány fokos terhelés alatt a GPU dióda? (Vannak az Aida64-nek portable verziói is, nem kell telepíteni, csak elindítani és kész, azzal jóval egyszerűbb a dolog, pár kattintás.) Kíváncsi lennék mennyit segít egy vízhűtés.