-
laci4321 #5725 Nos úgy tűnik sikerült megoldani a dolgot, de azért még nem akarom elszólni magam, még egy darabig tesztelgetem, mielőtt felhőtlenül tudnék játszani.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sem a videokártya, sem a RAM, sem az alaplap, sem a processzor, sem a háttértárak.. minden működött teljesen.
Az Aida sajnos nem tud naplózni, szóval leállás után nem lehet visszanyerni a mért adatokat (vagy csak én nem tudtam rájönni mit kéne nyomni, az összes gombot végigpróbáltam :D ), pusztán mérni tud, és vezetni egy grafikont. De ha a gép elszáll, akkor a grafikon is oda.
Nem olvastam a fórumot, de köszönöm hogy fáradtál a hozzászólás megírásával, mert tartalmazta a megoldást is! Még az írásod estéjén gondoltam én is rá, legalábbis eddig úgy néz ki hogy tényleg ez a megoldás: Az Aida hőfokfigyelőjét néztem folyamatosan úgy, hogy letettem a játékot az asztalra, és azt láttam, hogy a GPU dióda már 80 °C-nál tart. Ekkor gyorsan kiléptem, nehogy meghaljon nekem megint a gép. Megfordítottam a processzor hűtőbordáján levő ventillátort, hogy ne szívja ki a meleg levegőt, hanem fújja befelé. Még a RAM-ok berakásakor tettem át a borda másik oldalára, hogy elférjenek a RAM-ok, szóval egybevág a probléma kezdetével, hogy azt hittem a RAM-ok okozzák a gondot. A ház tetején levő 2 nagy ventillátort átfordítottam pedig szívásra, így most a ház tetején jön ki a meleg, a processzor és előlapi (HDD hűtő) ventilátor pedig szívják be a levegőt. Már ez a fordítás is elég volt arra, hogy max. 78 °C-on tetőzzön a GPU dióda hőmérséklete. Aztán eltöltöttem 3 órát azzal, hogy kitakarítottam az egész házat, szétszedtem mindent, a processzort is újrapasztáztam. A proci magok hőmérséklete 10-10 °C-ot esett terhelés alatt is és alapjáraton is, a GPU dióda pedig 73 °C-on tetőzik. Úgy tűnik ez már elég neki, ma egész nap tesztelgettem, játszogattam az SE-vel, futtattam stressztesztet, és nem halt meg. Bár a biztonság kedvéért azért még ráállítom az asztali ventillátort is :D