Space Engineers

Katt a képre
  • Troyan
    Nemrég kezdtem a játékot, mert láttam, hogy vannak bolygók is már (bár nem viszi el a gépem :) ), meg survival.
    Tegnap olyan Gravity élményem volt, hogy ihaj. Survival-t kezdtem amiben a nagy piros hajó ütközik egy aszteroidával. Pont a hajó elejét törte tropára, nem akartam megjavítani. Csináltam kis bázist, energiának, meg oxigénnek és gyorsba csináltam egy kis hajót grinder-rel, hogy szétkapjam a nagy hajót alkatrészekért. Két grinder, két nagy container, cockpit és thrusterek, semmi extra.
    Viszont nem vettem észre, ahogy bökdösöm a nagy hajót az szépen távolodik az aszteroida bázisomtól. A végére már iszonyat gyorsan pörgött, alig birtam célon maradni. Aztán bekövetkezett a baj, az egyik grinder megfeszült szerintem és elporladt, a septében tákolt hajóm meg szabályosan kettétört. A grinder blokk tartotta egyben a két felet. Pont abban a pillanatban rakott be a gém valami nyomasztó űrzenét, és annyit láttam a két fél szép lassan eltávolodik egymástól. Mondom bakker itt fogok megfulladni kinn az űrben egy törött hajón. Oxigén csak palackokban volt nálam.
    Az volt az iszonyat mákom így utólag, hogy mind a két félen volt reaktor és mind a két félen volt connector. Azzal a féllel ahol ültem azzal bedockoltam a másikra és hazavontattam magam. Le kellett szednem a törött részről a thrustereket, mert összekapcsolás után azok is aktiválódtak és pont ellenkező irányba mint kellene. :)
    Nehezen de hazaértem (fele annyi thruster, megpakolva alkatrészekkel), de nagy élmény volt. :D Viszont a nagy hajót elvesztettem, szellem hajó lesz. Nem raktam rá beacon-t és már látni sem lehet.