Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    Nagyon jó RJoco, hogy akármi bug is megszivat engem (minket) a játékban, te elkezdesz lekicsinylően gúnyolódni és úgy beszélsz a dologról mintha én lennék a hibás, vagy valami szerencsétlen...
    „Az antenna nagyon hasznos kis dolog. Akárhol is vagy... beléphetsz a hajó vezérlésébe és a kontroll fülön ki/be kapcsolgathatod ami kell”
    Szerinted én ezt nem tudom? Ha tényleg úgy gondolod hogy nem, akkor nagyon rossz emberismerő vagy, vagy épp semmi bizalmad nincs mások képességeiben. Ha pedig tisztában vagy azzal hogy ezt én is tudom, akkor viszont gúnyolódsz.

De hogy neked is megfeleljen: (mert úgy látom ha rövidíteni akarom a történteket és nem leírni minden felesleges részletet, akkor ez a hangnem várható tőled, nem pedig a megértés)
    A helyzet az hogy ezúttal ez nem is csak lebegésről volt szó, hanem egyfajta rézgésről is még, bizonyos állapotok között. 2 (3?) pozíció között oda-vissza teleportálgatott a páros. És ezekben a pozíciókban emelkedtek felfelé. (Fel akartam venni videóra, de persze a program semmit sem rögzített.. jellemző. Elindítom a lejátszást, kiírja hogy megy a felvétel, visszalépek a játékba és akkorble is állt a rögzítés. Ahogy megnyomtam a tálcán a játék ikonját, mintha egyszerre ki is adtam volna a leállítást. Na mindegy.)
    Volt egy pozíció, amiben ha megszűnik a kapcsolat a két hajó között, akkor talán épek maradhatnak a hajók. A másik pozícióban fejjel lefelé voltak, de abban nem. Odarepültem a mérnökkel hogy ott hegesszem szét a kapcsolatot. Antennás mókolással ugyanis kicsi lett volna az esély hogy abban a szemvillanásban kapcsolom épp szét ahol kell. Persze 2-szer meg is haltam, mert a rezgés közben eltaláltak.
    De harmadjára sikerült, hallottam egy hangot mint amikor széthegesztesz egy blokkot... aztán a páros átteleportált a másik pozícióba és elkezdett zuhanni. Fuck logic és fantasztikus vegkimenetel.
    Beszálltam ezután abba a hajóba, amit felemeltettem Farmerrel (ami akkor a felső volt, mert ugye fejjel zuhantak le ketten együtt) onnan belépve Farmerbe lekapcsoltam a leszállótalpját, ekkor fel tudtam szállni. Áldom a szerencsém hogy mivel űrrepülésre terveztem volt rajta annyi hidrogénhajtómű hogy bármilyen pozícióban meg tudja tartani magát a légkörben. És így szétválás után nem estem le.
    Farmer ott maradt fejre fordulva én meg eljöttem.

Robokutya: csak szeretném tisztázni, mert RJocoval nem értitek mire gondol a másik:
    „az antenna ... csak a megtalálásban és azonosításban segítt” Ez nem igaz, csak a beacon egyedüli jelsugárzó, az antennával már be is tudsz lépni a másik hajó kontroll menüjébe is és a blokkjait befolyásolni (blokkjait ki-be kapcsolgatni, megjelenítés a HUD-on, LCD-k szövegeit átírkálni, lámpák fényet módosítani, kamerával nézni, stb, stb.) Az hogy ez normál antenna, vagy lézer antenna az mindegy, a lényeg hogy ha antennával kapcsolatban áll 2 hajó, akkor befolyásolhatod a blokkjaikat. Ha meg a másik hajón még távirányító blokk is van, akkor abba belépve irányítani is tudod azt, mintha az egyik székében ülnél.