Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    Az antenna nagyon hasznos kis dolog. Akárhol is vagy, de 200m-en belül van a hajó (ha másik hajóban ülsz, akkor messzebb is elmegy a jel), beléphetsz a hajó vezérlésébe és a kontroll fülön ki/be kapcsolgathatod ami kell.

Csak szólok, hogy ez a bug az űrben is előfordul. Esetleg úgy is, hogy nem vagy jelen és úgy járhatsz, mint Warluck, akinek nem volt szerencséje és 8000 km-re járt már a hajója, mikor visszatettem egy barátságosabban közelebbi helyre.

Nemrég én is úgy jártam, hogy két összekapcsolt hajóval (csak futóművel) ugrottam egyet. Az egyiken ki volt kapcsolva a csillapítás, a másik meg a vivő hajó volt. Ugrás után mind a kettő megkergült és össze vissza mozgott, de kb egy helyben.
    Persze a hajtóművek próbáltak kompenzálni, folyamatosan, de nem volt értelme, a fizika kergülhetett meg. Viszont így elég hamar kifogyhat az uránium a reaktorból. A megoldás az volt nálam is, hogy leváltam a másik hajóról és azonnal megszűnt a gond. Viszont a másik hajón nem volt csillapítás, így szépen el is kezdett távolodni. És erre nagyon jó az antenna, beléptem a hajó menüjébe, megkerestem az irányító széket és ott bekapcsoltam a csillapítást.

Ha voxel-hez rögzíted és ahhoz egy másik hajót, akkor nincs ilyen gond, mert a voxel elvileg fix. Én ezért is rögzítem az összes hajóm a sziklára.
    Viszont most készülök építeni egy hordozót, hát kíváncsi leszek, hogy fog szuperálni, mennyire lesz bugos. Bár szerintem ahhoz, hogy kiadjanak egy kész verziót, a multit is rendbe kell tenniük.
    Ha felvetted esetleg ezt is vagy a régit kellene reportolni nekik a fórumon, szálljanak már rá egy kicsit a dologra.