• Katalizátor
    #123
    A tévedésről beszélek, amit sokan hibaként értelmeznek. Ez nem meglepő, a Földön ma élő emberek a tévedhetetlenség magasztalása felé lett nevelve. Így hét sem ember, se intézmény nem vállalja fel szívesen tévedéseit. Párszor előfordul, de azt a közvélemény kigúnyolja (nem politika tényleg (!), de tökéletes példa erre Gyurcsány öszödi beszéde). Az emberek nem jutalmazzák a tévedéseket, csupán az eredményeket. Namost ez egy logikai bukfenc, ugyanis tévedések nélkül nincsenek eredmények! A tudomány ezt felvállalja, mindig is tévedések alapján haladt előre.
    Azt állítani tehát, hogy a tudomány tévedhetetlen, elég nagy butaság, ráadásul a tudományos módszer meg nem értése, ami alapján nevetségessé válik ez a támadás.
    A tudomány alázatos, nincs egója, nem befolyásolható, ez egy gondolkodásmód (ez maga a módszer, nem az intézményesített tudomány) és elismeri a tévedéseit.
    A mai világban mi ilyen? Mert szerintem semmi! Se vallás, se politika, se cégbirodalmak nem így viselkednek!

    Keresztény papok kisfiúkat k*rnak?
    "Nagyon sajnáljuk ami történt, ez teljes mértékben ellenkezik a keresztény hittel!"
    Kapod a választ, de senki nem fogja megvétózni pl a cölibátus hülyeségét vagy a többi maszlagot, nem lehet támadni, mert egója van, amit meg kell védenie.

    A politikában mindenki nagyon jó és nagyon rendes, hibájuk semmi. Akármekkora sz@rt is kavarnak, ők mindvégig makulátlannak mutatják magukat. És persze sokkal jobbak, mint a "másik".

    Cégeknél ugyanez. Ha a BP szétk*rja a vizeinket, az tuti nem az ő hibája. Biztos valaki más volt. Hisz a BP egy nagyon rendes cég, minden jó amit csinál, ráadásul embereknek ad munkát.


    Ha a tudomány téved, megvonja a vállát, kijelenti mi történt és megy tovább előre, nem helyben toporog.
    Aztán meg jön a sok hülye komment, a tudományos módosításokra nyáladzva, hogy "Semmit se tudnak ezek!", "Csak a saját farkukat kergetik!", "Minden nap változtatnak valamin, sosem tudjuk meg!".

    Az baj itt azzal van, hogy a tudományt is behálózta a pénz, így intézményesítve lett, ami arculattal ruházza fel ezt a fogalmat. Viszont minden igaz tudós tudja, hogy ez csak kabaré, az igazi tudomány egyetemes, alázatra, szépségre, önmegismerésre tanít, mindenki hasznára van.