A steam képes automatikusan felvenni a játékokat, majd a megfelelő steam-es felületen kijelölheted és lementheted a neked kellő részt. Az úgy kapásból mehet is fel yt-re.
Ha jól emlékszem (ma már nem tudom megnézni) van olyan beállítás, ami fülkemozgást vagy épp fejmozgást szimulál a kamion mozgása alapján. Esetleg azt kellene megnézni, kikapcsolni. Én alapból az ilyen rángásokat, elmosódásokat kikapcsolom, mert utálom és rosszul is leszek tőlük.
A másik, hogy esetleg nem az egered mozgatod véletlenül? Az el tudja vinni a kamerát szép lassan.
A harmadik, hogy van egy beállítás, ami választható időn belül visszaállítja a kamerát. Asszem lehet azonnali és másodpercenként állítható. Amíg mozog a kamera, addig nem állítja vissza. Ha megállt a kameramozgás, akkor a beállított idő után visszaáll.
Amikor egérrel nézelődöm, hasznos, hogy magától pont középre ugrik, mert amúgy nem találom el pont a megfelelő szöget.
De, ha billentyűre van állítva a jobbra-balra nézés, akkor sem rossz, hogy magától visszaugrik. Egyedül külső nézetes tolatásnál utálom, pl. mikor egy félpót alá akarnék beállni és néznék hátra a megfelelő szögben, de visszaugrik. Mondjuk gyakran tolatok tükörből, de van, amikor nem vagyok elég fitt hozzá.