• sola
    #7
    Kíváncsi vagyok, hogy a gyártók merre fognak elmozdulni a Windows-os vonalról, hiszen az teljesen egyértelmű, hogy a Microsoft idővel le fogja zárni a desktop Windows publikus értékesítését annak érdekében, hogy a saját maga által gyártott termékeknek versenyelőnyt biztosítson az OEM-ekkel szemben.

    Mindegyik alternatívának vannak gyenge és erős pontjai, úgyhogy nem egyszerű dönteni közöttük.

    Az Android elég gyenge desktop képességekben és alkalmazásokban, a GUI alapvetően érintésre optimalizált. Viszont van hatalmas telepített eszközállomány (mára 1 milliárd készülék), és rengeteg kommerciális alkalmazás (noha ezek erősen limitált képességűek és mobil-orientáltak).

    A ChromeOS teljesen felhőorientált, ami szerintem még mindig garantáltan nem jön be az emberek döntő részének. Erre rátesz az NSA botrány is (persze mindenki sejtette, hogy ilyesmi a helyzet).

    A desktop Linux-ok erősek az alkalmazások egy szegmensében (fejlesztőeszközök, irodai szoftverek egy része, médialejátszók...stb), viszont elég gyenge a kommerciális alkalmazás ellátottság (Photoshop).

    Én valamilyen Linux desktop/Android hibridre szavaznék ha lenne ilyen választási lehetőség hiszen a webes alkalmazások most is jól futnak a Linuxokon és a HTML5 irányzat miatt ez a jövőben csak erősödni fog.