• halgatyó
    #18
    Olvasgatván a hozzászólásokat, itt is visszaköszön a szokásos sablon: ha nem lesz szükség az emberi munkára, akkor mindenki munkanélküli lesz és nyomorogni fog... blaaa... blaaaa.... nem lesz fizetőképes kereslet, leáll a termelés, stb...

    Nos, ez a JELENLEGI hatalmi-társadalmi-gazdasági rendszer logikája.
    Azé a rendszeré, amely az utóbbi 22 évben szétprivatizálta a magyar ipart, lerabolta az emberek többségét, szétverte az oktatást és az egészségügyet, lenullázta a közbiztonságot, visszájára fordította az "igazságszolgáltatást", megtöltötte a köztereket hajléktalanokkal, koldusokkal, nyomrultakkal, tönkreteszi a középosztályt (igazi LÁTHATÓ ÉS ÉRTHETŐ OK NÉLKÜL), ráerőszakolja nyugat-Európára a bevándorló kb. írástudatlan ám csótány szaporaságú milliókat, amely tömegek tönkreteszik a még megmaradt társadalmi szolidaritási szolgáltatásokat (egészségbiztosítás és nyugdíjrendszer)
    és még soroléhatnám nagyon hosszan.

    Ennek a szenny poliotikai-társadalmi-gazdasági rendszernek a gondolkodásmódjából KI KELLENE LÉPNÜNK.

    Képzeljük el, hogy egy országban (legyen Bergengócia) a lakosok fogyasztását (étel, ruházat, építőanyag, háztartási gépek, járművek, stb...stb...) ugyanaz a lakosság mondjuk napi 8 óra munkával termeli meg.

    Egyszercsak hirtelen jön az arkangyal, és csettint egyet. A termelékenység a duplájára nő. Mivel a bergengóc kormány észnél van, hirtelen leszállítják a napi mukaidőt 4 órára. A termelés NEM VÁLTOZIK az előzőhöz képest. A fogyasztás (életminőség egyik fontos eleme) VÁLTOZATLAN MARAD.
    NEM LEPIK EL HAJLÉKTALANOK ÉS MUNKANÉLKÜLIEK AZ UTCÁKAT.

    Aztán az arkangyal látván hogy sikeres volt az első csettintés, odamegy és megint csettint egyet. Megint a duplájára nő a termelékenység.

    A bergengóc kormányzat -- mivel nem vadliberális disznób**ókbólk áll, ellentétben a mostani világ-pénzhatalommal -- gyorsan cselekszik, és megint felére csökkenti a napi munkaidőt.
    Az össztermelés továbbra is változatlan, tehát a fogyasztás is. Az életminőség is. (utóbbi azért, mert Bergengóciában nem kémkednek a lakosság után, nem nyalogatják a bűnöző söpredéket, és a kormányzat nem a szabadság megnyirbálását és a középostzály elsorvasztását tekinti fő feladatának)
    Továbbá: Bergengóciában nincsenek reklámok, nem a keresletet próbálják a kínálathoz igazítani, hanem fordítva: azt gyártják, amire a lakosságnak ténylegesen szüksége van. Nem cserélgetik a hülyegyerek-telefont félévente, nem dobják ki a ruhákat pusztán divatból, stb...

    Egy ÉSSZERŰEN ÉS EMBERSÉGESEN működő társadalom-gazdaságban a robotizálás NEM hoz létre munkanélküli tömegeket!