• asgh
    #40
    Az android és az iOS szépen megférnek egymás mellett, mert az iOS kielégíti azok igényeit, akik hajlandók sokat fizetni azért, hogy a telefon hosszú távon is megbízhatóan működjön és ne kelljen emiatt széthackelni, a droid meg jó azoknak, akik vagy nem akarják vagy nem tudják megfizetni ennek a kényelemnek az árát.
    A WP ezzel szemben egyesíti mindkét üzleti modell hátrányát: zárt rendszer, de licencelt OS, tehát nem tudja ugyanazt a működési stabilitást biztosítani, mint az iOS, de a droid szabadságával sem rendelkezik.
    A Nokia felvásárlása közelebb viheti az MS-t egy Apple megoldáshoz, azaz limitált hardverre optimalizált OS-t gyárthatnának, de ez meg szembe megy az eddig követett MS üzleti modellel, azaz hogy lehetőleg legyen mindenen windows.
    Így viszont a WP továbbra sem az iOS, hanem a droid versenytársa marad, amivel szemben kb. semmi előnyt nem tud felmutatni, amit mégis, arra nem érzékeny a célközönségük.
    Marad tehát a Nokiától megszerzett minőségi térképszolgáltatás, remek kamera, stb. de ismerve az MS hajlamát a középszerű megoldások erőltetésére, ha azzal piaci erőfölényhez lehet jutni kérdés, hogy meddig tartanak ki ezek az előnyök.